καλημέρα , dragii mei!
Azi e duminica si afara-i atat de frumos, ca-mi vine sa-mi tricotez pelerina de ploaie, ca sigur o termin si ploaie tot o sa mai fie.
Pana o veni vara aia de care sigur o sa ne plangem,azi invocam si noi spiritu' lu' Elada , cu tot cu Leonidas si Hercule , tucu-i de eroi vanjosi, ahu!
Executaram, in doi timp si mult mai multe miscari, pui umplut (cum cu ce? cu umplutura, doh!) si un taboulleh, dupa pohte si inspiratie.
Pourcedons, donc!
Pui umplut cu feta si ce-a mai intrat pe langa
συστατικά
- un piept de pui
- 100 gr de branza feta de la Grecoteia country sau o telemea romaneasca buna (sa nu va prind cu Danish white sau alte bazaconii, ca pun spartanii pe voi)
- 2-3 rosii uscate (sau niste rosii proaspete, carnoase)
- 2 catei de usturoi - zdrobiti
- coaja de la jumatate de lamaie (cam o lingurita)
- 3 frunze de busuioc
- jumatate de legatura de patrunjel
- o lingurita de ulei de masline
Μαγειρική
Fiecare lob al pieptului de pui se taie/fileteaza, astfel incat sa rezulte o "foaie" ce va fi umpluta.
Restul ingredientelor se amesteca , la gramada, si se purcede la umplerea puiului cu maglavaisul rezultat:
Se priponeste umplutura in pui, cu ajutorul unor scobitori, si se pune la prajit/fript in doua linguri de ulei , pana se rumeneste frumos si suntem siguri ca s-a patruns oratania. Comme ça:
Cat se perpeleste galinaceea, va ocupati de Tabouleh, pe printipul "toti la gramada, viata e frumos":
- o cescuta de cuscus
- doua cesti de supa/apa fierbinte
- trei rosii carnoase
- doi castraveti , fara seminte
- doua legaturi de patrunjel
- jumatate de ardei gras
- o ceapa mica
- 3 catei de usturoi
- 2-3 frunze de menta (merge si busuiocul)
- ardei iute, dupa gust
- coaja de la cealalta jumatate de lamaie:D
- ulei de masline
- sare, piper
Cuscusul se lasa la inmuiat/umflat cu supa fierbinte, intr-un vas acoperit.Veti sti ca e gata cand nu va mai fi lichid in vas , iar bobitele de cuscus se vor fi umflat. Afanati-l cu o furculita, ca sa se desprinda bobitele si amestecati-l cu toate legumele tocate. Asezonati cu sare, piper , zeama de lamaie si ulei de masline. Et voila,le fin!
P.S.: Tabouleh este si mai bun daca il lasati la frigider, peste noapte, sa se imprieteneasca toate zemurile si aromele.
Puiul trebuie sarat cu masura, deoarece si branza este foarte sarata, asa ca aveti grija sa gustati umplutura.
P.S.2: Dedicheishan for a reini sandei,ingioi!
Bai ce m-am chinuit cu peseuldoi, cam multe limbi pe aici ... :)
RăspundețiȘtergere