Ma rog, imi traznise mie de joi, vineri am revazut problema, ieri am aterizat, chiar, in fata unui raft plin de conserve de naut.Si liniste.Nautul se uita la mine, eu la el.Eu la naut,nautul la mine.Si nimic. Memoria mea se oprise,banuiesc, la geamlacul de dincolo de care asudau voios niste croissante cu speculoos. N-am luat nici de-ala.
Revenind la anul de gratie 2012,ziua de azi, iata-ma cu pohta ce-am pohtit in gat,dar fara de ingrediente,asa ca am facut ce face orice gospodina respectabila: am trimis barbatul dupa naut. Care barbat n-a gasit naut, dar a gasit bere.Ha ha haaaa! Coincideenta!
Moment in care mi-am amintit de pledoaria mea catre toti ne-consumatorii de hummus, carora le spuneam ca, daca le place fasolea batuta ,sigur vor iubi si hummus-ul,deci why not the other way? ;;)
Asadar,
HUMMUS CU FASOLE ALBA
- 480 gr fasole alba fiarta si scursa bine
- 4 -5 linguri de tahini (pasta de susan) - foarte importanta, fara tahini iese aaa,cum sa spun, fasole storcosita? :D
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita chimen
- zeama de lamaie dupa gust (eu am pus zeama unei jumatati de lamaie si mi s-a parut arhisuficient)
- 2-3 catei de usturoi
- sare
-3 linguri de iaurt grecesc,optional - n-am pus
Vaj Vaj cu blenderul, gustam de sare,zeama de lamaie si usturoi, inca un vaj,si gata!
Iese asta:
Daca vreti sa-l serviti la fro masa festiva, faceti cateva urme cu lingurita ,presarati boia dulce, ulei de masline si seminte de pin.N-am avut de pin, am pus de floarea soarelui,recunosc ca doar de amorul artei.
Hummusul merge de minune cu lipii, paine prajita,bastonase de morcov sau de apio si chiar cu sferturi de ou fiert. Trust me, I'm an engineer!
Un ultim cadru,pe pervazul meu aspru survolat de porumbeii colentineni.Recunosc, mi-a fost teama c-o sa aterizeze fro ciripitoare cu nasu-n hummusul meu si,stiti cum se spune,porumbel cu usturoi si smantana, bogdaproste,ajungeam la stirile de la ora 5.
O duminica minunata va doresc si ne regasim zilelea asta, sa discutam despre ace si cusaturi.Bizoaie.
Fasooooleeee, unde-i fasoleeeea! Am fugit in gradina, ca mi se nazareau ceva boabe! Mmmm, ce pofta mi-ai facut mah...
RăspundețiȘtergereStii ce bun eeee? L-am halit cu dejtu, ha! :D
ȘtergereSigur e delicioasa mancarea ta, dar felul in care povestesti e savuros rau :)
RăspundețiȘtergerenina
E buna, un fel de fasole batuta, ce mai tura vura.
ȘtergereTe pup tare
Voi incerca si eu reteta, ma tenteaza, dar mai mult ma tenteaza felul in care ai povestit :-)
RăspundețiȘtergereSa-mi spui daca-ti place:) Ai grija, insa, cu usturoiul, daca nu esti fan, cred ca e suficient un singur catel.
ȘtergereIn rest,ma gandeam sa incerc si varianta cu linte :D
Am mâncat, de curiozitate, hummus de-ăsta într-un restaurant. Acuma, nu bag mâna-n foc că nu era de fasole, că exact gustul ăla-l avea. Drept să zic, am făcut-o din snobism, că-n toate cărțile alea din chiclit se mânâncă așa ceva. Concluzia: aș putea supraviețui fără el. :D
RăspundețiȘtergereMa, iti zic eu, sincer. Au ACELASI gust. Daca pui tahini, usturoi si ce mai e pe acolo, au acelasi gust.
ȘtergereDeci da, poti supravietui:P
auzi la ea....fasole storcosita (fara tahini)
RăspundețiȘtergerebunica-te de la Bucov numa' tahini punea in fasole batuta!!!! :))))
:)))) pai tocmai d-aia nu-i fasole batuta,na.
ȘtergereEu caut naut de vreo doua sapt (fara sa fi citit postul tau :) ) si ai naibii, nu dau 7 lei pe o punga de 500gr, nici sa ma bati, poate sa fie si la mama lu' Sano Vita :D Trebuie sa-mi largesc aria de survolare! Susan am! :)
RăspundețiȘtergere