sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Trebusoare pe paine - Creveti cu usturoi,chili si ardei capia

Dupa ce anul trecut am fost imbatata de colegul Emilian,ca sa accept sa gust dintr-un gandac marin, si dupa ce Albuleasa a ras de mine si cu fundul, si dupa ce Ioana a mai pus si ea poze sexy cu orataniile pe net, am hotarat ca n-o fi gandacul atat de negru si am trimis hazbandu' la vanatoare de animale cu prea multe picioare.

Bineinteles ca, daca mi-ar fi cerut sa-i fac frun copan de suina la cuptor, imaginatia mi-ar fi luat-o razna printre zemuri si marinate, insa cand a venit vorba de marea gatelnita, am aruncat cotarla in ograda hazbandului , care a descoperit reteta pe petit chef. M-am uitat blond la foaia de hartie, foaia s-a uitat la mine, eu la ea si hopshaha, si am purces, dupa cum urmeaza:

Creveti cu usturoi,chili si ardei capia
(la cat de putine ingrediente sunt, cred ca as putea scrie toata reteta in titlu,haha)
pour deux

- 500 gr creveti congelati (de la Mega)
- jumatate de ardei capia tocat maaaaruuunt,maruuuntel 
- un ardei iute casapit si ala fara mila
- 3 catei de usturoi, feliati finut, caci sunt o dama fina
- doua linguri de ulei de masline de la grecoteia country
- o lamaie
- sare, piper di tati culorilii (ca nu facem discriminari)
- patrunjel

Ardeiul capia,cel iute si usturoiul se calesc rapid in ulei de masline,la foc domol.
Doua minute mai tarziu aruncati si orataniile in tigaie, asezonati cu sare si piper si lasati-le sa moara la foc iute, cam 1minut - 1minut si jumatate, pe fiecare parte, pana se rozalesc.

Asezonati cu sare, piper si zama de lamaie , dati-i cu clorofila in cap si tup in farfurie.

La final arata cam asa:

gandacei roz

O mica mentiune: amu io nu stiu cat de curatati ar trebui sa fie crevetii "gata curatati", dar astia congelati mai au cate o urma de piciorus,pe ici pe colo, pe care ar fi trebuit s-o pensez eu inainte, dar n-a fost rau nici post-gatitum.
Se haleste cu pofta, si cu coltucul de paine alergat prin farfurie, la intins-viteza.
Sunt dementiali,jur! Na c-am zis-o!

Si o poza cu "platingul" executat de Hazband. Cred cu tarie ca omul asta ar fi putut face cariera in era nuntilor de la caminul cultural. Ce arta, ce topor.

Add caption


L.E.: Iata, deci, trebuie curatati si astia congelati.Nescosi in lume fiind, am crezut ca daca-s crestati pe mijloc si curatati de mat, e ok. Ma rog, au putut fi decorticati cu usurinta si dupa aceea.Voi sa stiti mai bine decat noi,da?







5 comentarii:

  1. gata, i-ai gasit reorientare profesionala in caz ca :))). pe de alta parte nu poci pentru ca sa crez ce scrie aici :)))). tu, creveti?! mwahahahaha!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))) Jodie Foster anunta ca-i lesbi, eu gatesc creveti, a luat-o lumea razna! :)))

      Ștergere
  2. (pe modelul: cine esti si ce-ai facut cu sormea?!)

    RăspundețiȘtergere
  3. Aia trebuiau curatati de "coaja" femeie. Ca de aia aveau picioare, ca posedau cochilia din carca :))). Astia congelati sunt curatati de matzul de pe spinare. Cei proaspeti se cresteaza de-a lungul spatelui si li se scoate matzu'. Oricum ar fi cred ca ati supt cochilia cu spor ca sa zic asa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am crezut ca daca lipseste matul,sunt curatati:)))
      n-am supt cochilia, ca s-au curatat usor,na!

      Ștergere