luni, 26 august 2013

Life lately - ganduri de luni, august,vine toamna bine-mi pare

Lumea  începe să se obişnuiască cu faptul că divorţez. Am dispărut din viaţa prietenilor şi familiei mele nişte ani, fără a fi o victimă,permiţând să se întâmple tot ce am trăit în ultimii cinci ani. Am ieşit din căsnicia asta ştiind că tot ce îmi va trebui vreodată în viaţa asta port cu mine, fără a şti sau spera ,însă, că dincolo de nebunia care a fost mă vor fi aştepat toţi.
Fără explicaţii, fără reproşuri, ci pur şi simplu cu multă dragoste şi dor, m-au primit înapoi.
Nu voi înţelege ,probabil,întru totul, ce am făcut să merit atâta iertare şi iubire, însă o primesc. Şi mă las răsfăţată,iubită şi alintată de toţi. Şi cred ,oh da, chiar cred, că mai există speranţă în lumea asta.

Am înţeles şi ce înseamnă să te iubeşti, cum e când Dumnezeu îţi dă dar nu îţi bagă în traistă.Credeam că trebuie să te lupţi aşa,tare tare, cu mâinile bătătorite şi cu sufletul rupt, ca să primeşti. Nu. Odată făcut primul gest de bunătate faţă de tine însuţi, binele vine. Şi uite aşa, în câteva clipe, mi-am găsit un job nou,unul la care visam de mult,o casă cu masă în dreptul ferestrei, să fac bun cu soarele-n blide, şi liniştea.

În primele zile eram amorţită, mi se părea ireal că am reuşit să fug, de parcă m-aş fi trezit dintr-un coşmar fără sfârşit. Apoi am fost furioasă pe mine, că am stat atât, că am permis prea mult, că n-am urlat după ajutor decât în mine.Plecasem de mult,dar aşa sunt eu, port doliul in presentiam, să ştiu că dacă plec îmi iau doar sufletul şi speranţele cu mine, nici un regret. Acum zâmbesc. Mi-am salvat viaţa şi îmi reaud vocea.

Râd în fiecare zi. Cu lacrimi, cu muci, cu sughiţuri, din capul pieptului aşa. Şi mănânc puţin şi bun, şi-mi las corpul să-şi revină după tonele de medicamente şi de durere înmagazinate pănă-n măduva oaselor.

Cred în continuare în iubire, ba poate acum mai mult decât oricând, şi, deşi ,cumva, nu e drumul pe care mi l-aş fi dorit pentru viaţa asta, it makes sense.
Aici unde sunt, m-am găsit. M-am decantat pe mine şi ştiu că nu vreau decât tandreţe şi respect. Şi multă dragoste.O voce care să-mi răspundă, să-mi urle şi un suflet care să mă asculte.  Iar pentru luminaţii vieţii asta înseamnă tot.

Mi-e dor să gătesc ,dar singură nu-mi place să mănânc, aşa că mi-am luat linguri verzi şi farfurii roşii, să ademenesc suflete flămânde ,ca mine, în casa sufletului meu.Uşa e deschisă,prieteni.

Şi, cum spuneam acum nişte ani, e de bine, mă. Avem de trăit , nu de murit. Şi de iubit, nu de fugit.

O săptămănă minunată cu milă de voi vă doresc. Râdeţi,pupaţi-o până v-or ustura buzele şi strângeţi-o în braţe pănă începe să doară.Abia atunci va şti că este liberă, că zboară.








27 de comentarii:

  1. superb articol! Felicitari pentru forta de care dai dovada! Dana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc ,Dana! nu am meritul fortei mele dar ma bucur ca o am.

      Ștergere
  2. Sa-ti fie bine, si-ti va fi pentru ca esti curajoasa si frumoasa, si pe dinauntru, si pe dinafara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce ma bucur de optimismul ce razbate din articolul asta! Tot inainte spre iubire, impacare si respect!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt o optimista incurabila! Te imbratisez,Maria si pup burtica!

      Ștergere
  4. Te iubesc MULT!!!!!
    Iar in loc de alte cuvinte nu fac decat sa-ti trimit si eu nesfarsita dragoste pentru frumusetea din tine, pentru ca meriti.
    Mica

    RăspundețiȘtergere
  5. Hei, ce ma bucur sa te regasesc asa plina tu cu tine! Bucura-te de zilele, saptaminile, lunile astea. cind ma uit inapoi in viata mea, zilele in care am fost doar eu cu mine, lingindu-mi ranile, mingiindu-mi sufletul, alea au fost cele mai line din viata mea, cele care m-au pregatit pentru tot binele (si multul) care a urmat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii cat de plina-s? Mi-e inima dodoloata de liniste si fericire si drag de viata.Te iubesc ,ma!

      Ștergere
  6. Mă bucur din tot sufletul că ai găsit calea copil bun!

    Să-ți fie bine, cât se poate de bine pentru că ești caldă și frumoasă și pentru că atunci când ai dăruiești și celorlalți toată lumina din tine.

    Un suflet oarecare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai suflete anonim, iti multumesc din suflet! Asa as vrea sa va pot oferi si eu tot ce-mi oferiti voi mie cu vorbele astea:)

      Ștergere
  7. Felicitari!
    Felicitari pentru curajul de a nu te complace intr-o situatie in care, pina la urma ti-ai fi pierdut sufletul frumos!
    Sa-ti fie bine, sa fii iubita si fericita!
    Te imbratisez cu drag!
    PS. Ia-ti prietenii si da o petrecere. Daca la casatorie petrecem, de ce sa nu petrecem si la divort?

    RăspundețiȘtergere
  8. Soc. Nu am vazut asta venind! Ca sa vezi cat de mult aparentele inseala. Esti singurul blog pe care il citesc, pentru ca imi place adevarul care razbate din ceea ce zici. Imi pare rau ca treci prin asa ceva, dar cred ca e mai bine ca ai realizat acum. Daca tu ai luat decizia e perfect. De acum incolo nu are cum sa fie decat bine. Iti urez succes si astept sa te citesc cu mare placere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragul,draga de tine.
      Multa lume a fost socata, probabil si pentru ca se asteptau ca totul sa fie mereu clar, venind dinspre mine. Nu am mintit niciodata pe blog,insa nici nu am spus tot.Asa sunt eu,cat timp mai e speranta ca ceva sa mearga bine, refuz sa imi spal rufele murdare in public,cred in discretie, in respectul fata de celalalt,in dreptul fiecaruia de a-si pastra imaginea intacta.
      Adevar o sa gasesti mereu aici, insa nu vorbe urate,nu despre altii,nu functionez asa.
      Iti multumesc pentru vorbele frumoase si pentru compania pe care,iata,aflu ca mi-o oferi de o vreme deja.
      O imbratisare.
      Monica

      Ștergere
  9. Sunt o ea. ma cheama Ligia si nu am vrut sa ma ascund, dar nu ma pricep si postarea ca si anonim era cea mai simpla. Nu am vrut sa spun ca minti, te citesc pentru ca ma impresioneaza faptul ca nu spui lucruri intime si totusi spui foarte multe despre tine. As incerca si eu dar mi-e teama ca nu ma opresc unde trebuie. Adica acolo unde se termina viata mea si incepe a celorlalti. Nu prea reusesc sa fac asta. Dar sa stii ca mi-am facut un foder in calculatorul meu personal, rosu ca focul, si scriu acolo ce mi se pare ca merita. Cred ca e terapeutic. Mai ales ca in vara asta am fost foarte singura si foarte departe de ai mei. Si a fost tare, tare greu.Am locuit singura sapte ani, asa ca sa stii ca are si avantaje si dezavantaje... o sa te cunosti mai bine, dar o sa si jelesti cand te vei astepta mai putin. face parte din maturizare. Succes. Si fereste te de babe. Sunt cumplite!

    RăspundețiȘtergere
  10. Be brave! Mai scrie ne sa stim ca esti bine! Va veni si barbatul ala care va fi asa de bun ca ti va face si un prunc si o sa te intrebi ce ai facut de ai meritat asa ceva. Si ca tot nu mi vine sa cred am ajuns sa ma duc la biserica sa multumesc!! Anyway zicea cineva mai sus: si eu m am bucurat de perioada in care mi am lins ranile combinata cu momente de petrecere maxime. Si cam in vrun an jumate, doi asa am tot lins la rani si am petrecut si l am gasit pe nea caisa care nu mi a mai dat drumul si mi a facut o maimuta cu puta care la 5 luni face tsunami in baie, in cadita lui fiind. Pfft, deci hang on si trust me/god, va veni binele: nu o sa l ratezi, lumineaza maxim chiar dc e linistit!!andreea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, Andreea, ce-a mai ras sufletul in mine citindu-te, bless your soul! apai sa vina lumina, ferestrele sunt larg deschise. Te pup, pup si maimutoiul furtunos:P

      Ștergere
  11. Poveştile noastre adevărate seamănă, cumva. Tu însă ai avut curajul să te desprinzi de trecut mai repede, felicitări! Şi, da, e minunat să te simţi din nou om, cu sufletul întreg, chiar dacă rănit, cu dorinţe şi vise brusc realizabile! Să fii sănătoasă, că asta contează cel mai mult, iar restul vine frumos şi calm (sau furtunos, acu' depinde :D), când trebuie să vină!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ma bucur ca esti bine, ma rog vorba vine.....ca de fapt nu stiu cat de bine esti caci numai tu stii prin ce treci. Nu stiu cum de am ratat articolele tale pana acuma. Cred ca nu mi-au intrat. Te pup si fii tare!

    RăspundețiȘtergere