luni, 21 noiembrie 2011

Mituri si legende fertilistice...

Sau ce sa ii spui unei femei "with fertility issues", daca vrei sa iei bataie si nu se ofera nimeni voluntar...

With no further introductions, iata si Top 5 Ineptii pe tema "stai sa te invat eu cum sa faci copil, ca e clar ca you've been doing it wrong all along" :

1. Trebuie sa te relaxezi...zau...daca nu te relaxezi, nu se prinde

Hai nu pe bune, serios?! Habar n-aveam , si eu , care credeam ca pe vremuri se faceau copiii cu sabia la capul patului, sa ovuleze muierea mai abitir. Geee, hai ca m-ai luminat. Ma duc sa ma, pardon, relaxez.

2. Dupa ce, si anume, fa lumanarea.

Serios? S-a dovedit stiintific ca aluneca soldateii mai cu foc? Mai lipseste sa-mi pun "Ciocarlia" pe fundal si sa arunc cu panglici in aer, ca la gimnastica artistica, racnind entuziast "Fertilizeee, babyyyy!!!"...asta daca nu cumva fac vreo intindere musculara, si atunci o sa te rog sa ma cari tu la masaj ;;)


3. Am auzit ca daca folosesti albus de ou, ramai gravida.

Adica cum? Si ce sa fac cu albusul? Da-mi o legatura de ceapa verde si niste costita afumata, si iti arat eu ce stiu sa fac cu albusul ala. Iese o omleta de te lingi pe dejte. In rest, nici nu discut relevanta albusului de ou pentru fertilitate. Desi am auzit ca ar face bine podoabei capilare...

4. Pleaca in vacanta. Am auzit ca , daca mergi in concediu, ramai gravida. Si cutareasca a ramas tot in concediu.

Acum, sa ne lamurim. Nu ma indoiesc ca sunt femei care s-au intors din concediu insarcinate, dar nu prea cred eu ca ovulatia este direct influentata de treaba asta. Asta ar insemna ca toti nebunii aia de ling margarite si mojitsel pe plaja sunt acolo ca sa ovuleze, nu? Damn, habar n-am avut. Fac pariu ca daca plec in concediu, ovulez imediat dupa check-in...:/
Cu toate astea, cred ca o sa-ti urmez sfatul, si o sa dau o fuga pan' la mare. Nu de alta, dar ar merge o saramura si un cocktail.Zic...


5. Faceti sex des si la un moment dat o sa se prinda.

Pe bune? Adica nu e de ajuns sa-mi privesc sotul in ochi si sa-l tin de mana? Tre' sa fac sex? Si des? Ha! Ca sa vezi, I had been doing it all wrong...


Si lista poate continua.
Asa ca, sfatul meu pentru cei care mor de curiozitate sa afle cum si de ce e blocata instalatia cuiva, si ce masuri se iau intru desfundare,este sa taca din gura. Si daca nu pot sa faca nici asta, macar sa se limiteze la un simplu " Ba, imi pare rau, e cam de cacao, dar o sa fie bine".
Punct.

7 comentarii:

  1. :)) Mai Mo, zau ca nu pricepi! Draga, lumea (hai ca acum vorbim generic, ca sa fim diplomate, nu ca altii care nu cunosc intelesul cuvantului) vrea doar sa te ajute, iar tu, ca o muiere cu draci, nu apreciezi. Ha!
    Apai, sa-mi fie cu iertare, dar nu prea imi vine sa cred ca intrebari care depasesc cu muuuuult limita bunului simt si sfaturi care mai de care mai penibile, date in gura mare, eventual intr-un grup cat mai numeros (ca sa vaza tot poporul ca nu esti singura si ca incearca sa te sustina fiecare cum poate), sunt altfel decat ENERVANTE!
    Bai copii, cei care trec prin chestii de-astea, se simt si asa destul de amarati,frustrati,nervosi, jenati de n-spe vizite la medici cu care se pot tutui fara probleme, pentru ca deja se cunosc intim. Asa ca va spun doar atat: ciocu' mic si joc de glezne, baieti, ca zau ca nu e loc de interventii binevoitoare in astfel de cazuri.
    Asta ca sa nu va treziti ca urla persoana in cauza la voi, exasperata fiind de atata bunavointa si sa trageti concluzii istete de genul: vai, saraca, a cedat nervos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact! Si daca cedezi nervos sau le dai vreo replica de dulce, concluzia este ca esti tu dusa, si ca ar fi mai bine sa mergi la psihiatru, nu la ginecolog:))

    RăspundețiȘtergere
  3. ultima e geniala!!! :))))))))))))
    .. iar la pct 4 nu comentez :P - eu i-am conceput pe amandoi in vacante. :P

    RăspundețiȘtergere
  4. genial e ca-s toate pe bune:))
    repet ce-am scris si mai sus, sunt convinsa ca se fac o gramada de copii in vacante, dar nu cred ca se fac doar daca mergi in vacanta:P

    oricum, frumoase vacante ati avut, doamna, la ce gogosi frumoase ati produs:P

    RăspundețiȘtergere
  5. la mine toti intreaba de doctori si analize, asa ca mai nou le fac o scurta poveste:
    - iubi, iubi, vreau copil neaparat, doi daca se poate, hai sa facem analize
    - da, iubi, pt tine orice
    (analize care sunt chinuitoare si costisitoare) - sa zicem ca pentru ele avem banutii necesari...nu mai punem starea de tensiune si neplacere cauzata
    - iubi, iubi, uite avem problema asta, hai sa ne tratam
    - da, iubi, pt tine orice
    (nu mai avem bani pt tratamente, dar facem credit, orice ca sa avem copil, ca asa zice din mosi stramosi, daca nu faci copii esti degeaba pe lumea asta)
    deci am ajus la credit doar ca sa raman insarcinata
    cazul nefericit: nu prinde...deci am ramas si fara copil si fara bani si datori
    cazul fericit, am ramas insarcinata...si in continuare ignoram starea de tensiune cauzata de datorii, ca doar deh, ni s-a indeplinit marele vis al sarcinii (mor pe vorba aia "lasa ca vedem noi, ne descurcam cumva" )
    intrebare: din ce imi mai permit eu analizele si vizitele pe timpul sarcinii si apoi venirea copilului cu toate schimbarile necesare?

    morala: nu mai bine folosesc eu banii aia (deja existenti) pentru cat mai multe vacante si sper ca vine de la sine?
    (ca un mic background - analizele de baza sunt ok si avem la activ o sarcina pierduta pe motiv de tras de greutati la sala fiindca nu aveam simptome...deci facem ce trebuie, iar compatibili si fertili suntem :P )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, si eu sunt satula de toate intrebarile si curiozitatile. Apogeul a fost de ziua mea, cand am primit o felicitare plina cu vreo 40 de post-it-uri cu urari de la colegi (ideea f draguta, nu neg), in care fiecare imi ura sa fac un copil. La fel si la urarile face to face si la telefon: aaaa, si sa vina bebe!
      Recunosc ca eu sunt de acord cu a investi in tratamente si investigatii, in limita bunului simt si a propriilor resurse, nu intentionez sa ajung la credit, desi sotul n-ar zice niciodata nu, daca i-as sugera-o.
      Regret enorm ca ai trecut si tu prin pierderea unei sarcini, e groaznic, dar te inteleg si rezonez cu tine cand spui ca simti nevoia sa lasi lucrurile sa vina de la sine. Eu am obosit de atatia medici, atatea analize, ecografii, parca as fi spitalul municipal. Asa ca am hotarat sa lasam natura sa-si urmeze cursul. La noi au fost niste probleme medicale, rezolvate pana in prezent, asa ca de-acum, de-o fi sa fie, sa vina. Daca nu, ce ne-o fi scris:)
      Pana una alta, nu vreau sa-mi cuantific fericirea in functie de cat de fertila ma voi dovedi(au ba). Vreau sa traim , sa calatorim, sa ne bucuram unul de celalalt, nu sa ne punem pe hold. (hai ca m-am lungit). Asa ca, baga mare cu vacantele si bucura-te de viata, asa cum vine:)
      Te imbratisez si sper sa-mi scrii curand:)

      Ștergere
  6. Numele meu este Lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorului pe care mi-a oferit-o Dr.saguru, ajutându-mă să-mi recuperez ex-soțul cu vraja lui magică și de dragoste. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex și de a ajuta la stabilirea relației. și să facă oamenii să fie fericiți în relația lor. Mi-am explicat situația și i-am căutat ajutorul, dar spre cea mai mare surpriză, mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și că acum sarbatoresc pentru că soțul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea întotdeauna să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o celebrare mare. Voi continua să depun mărturie pe internet pentru că Dr. Saguru este cu adevărat un adevărat vrăjitor. VĂ RUGĂM SĂ VĂ RUGĂM AJUTAȚI DOCTOR SAGURU ACUM ACUM DUPĂ EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com sau WhatsApp +2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și te face să te simți fericit în relația ta.
    1 LOVE SPELL
    2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX
    3 FRUCTE DE FEMEI
    4 PROMOȚIE SPELL
    5 SPELL DE PROTECȚIE
    6 SPELL BUSINESS
    7 SPELL GOOD JOB
    8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE SPELL.

    RăspundețiȘtergere