vineri, 16 decembrie 2011

FEISBUCUL SI PREDATOR-ii

by The Hazband

Am observat ca toata lumea are cont de feisbuc, numai eu nu am. Pana si seful meu are. O sa spuneti si ce? Nimic, doar ca are vreo 63 de ani, cam precoce as spune.

Ca toata lumea are cont de feisbuc nu mi se pare cine stie ce, dar ca majoritatea utilizatorilor isi pun pe cont datele personale, activitatile de care sunt interesati, pozele personale si absolut tot ce tine de viata lor mi se pare absolut incredibil. Astia posteaza absolut orice, pana si laptele care l au supt de la mama. Cred ca daca vreunul ar posta o poza cu laptele care l- a supt de la ma-sa imediat ar sari aplaudacii: auzi dar cum ai reusit sa pastrezi laptele de la ma-ta avand in vedere ca ai 40 de ani? Respectivul ar posta urmatorul comentariu: mama inca alapteaza! Imediat aplaudacii ar sari cu comment-uri pe care I le spui sefului cand vine la tine cu o idee tampita, ca de exemplu: “Esti foarte tare”, “Formidabil, nu m-as fi gandit la sa ceva”, “Numai tu puteai sa te gandesti la asa ceva”, “Esti unic ,frate”

Citeam intr un tabloid ca ,mai nou, angajatorii le verifica posibilor candidati profilul de pe feisbuc. Mi se pare absolut normal, prost sa fii sa nu faci asa ceva in loc sa cotizezi o galagie de bani la firmele de recrutare. Oricum pe feisbuc scrie totul despre omul respectiv, iar acuratetea informatiilor este muult mai buna decat caracterizarile
facute de vreun imbecil de haserist.

Cand eram eu tanar fisior si ma duceam la servici doar pentru bani de tigari si bere, m-am decis sa fac ceva astfel incat sa mi ajunga banii si de intretinere. Pe atunci nu exista feisbuc si am decis sa-mi fac un cv,sa -l pun pe un sait de joburi, cu speranta ca poate l-o vedea vreun vanator de capete de om, adica Predator, ma remarca si ma angajeaza la o multinationala de o sa ma umplu de bani ca sa mi ajunga si de intretinere. Cata naivitate din partea mea.

Dupa un timp au inceput sa ma sune Predatorii. Cea mai dragutsa a fost o tanti Predatoare care ma suna intr-o zi si zice: V-am vazut cv-ul pe saitu de joburi si am o cutare pozitie care vi s-ar potrivi. Eu ii spun: Doamna, daca mi-ati citit cu atentie cv-ul, o sa vedeti ca postul respectiv nu mi se potriveste. Predator se enerveaza si zbiara la mine: Auziti , daca vreti un job nou ar fi cazul sa dati dovada de flexibilitate, eu va recomand oricum pentru jobul asta! Nu stiu daca ati observat, dar Predatorii sunt de o inteligenta iesita din comun, in sensul ca ei percep lucrurile cu totul altfel. De exemplu, daca ii puneti oricarui Predator in fata o para si un mar si-l intrebi: Ce-s astea? in cele mai multe cazuri ar spune: Sunt fructe!, sau daca s-a uitat la televizor f mult in ultimul timp ar spune: Este un fluture!

Dupa cateva luni ma suna aceiasi Predatoare: Domnu' Cumsecade haideti ca v-am gasit un post care vi se potriveste, veniti maine la sediul firmei sa discutam. A doua zi eram la birou la ea discutand ce mi se ofera si mai ales ce pot eu sa ofer. Predatoarea ma intreaba ce-mi doresc de la noul job.

Eu zic: e ,sa fie decent, fara agresivitate din partea sefilor, bla, bla. Cand a auzit-o pe asta cu agresivitatea a sarit ca leoaica tanara iubirea: Domnul Cumsecade,ce intelegeti Dvs prin agresivitate?
Eu: Dna Predatoare, mai tineti minte cand m-ati sunat acum cateva luni pt un job? Ea: Da. Eu: E, atunci Dvs ati fost agresiva!

S-a blocat pret de cateva secunde, iar apoi a bifat pe formularul ei: obraznic si tupeist. Apoi am trecut la testul psihologic,vreo 400 de intrebari. M-a frapat o chestie, la fiecare 40-50 de intrebari se repeta o intrebare: Ati fost abuzat de mama in copilarie? Zic: hait ca asta nu e de mine, astia cauta numai abuzati de mame in copilarie. Termin porcaria in vreo 2 ore, vine zana aia si zice: E, v-a placut? Eu zic: da ,sunt incantat, si in gand adaug: mai ales partea cu abuzatul de mama, aia a fost geniala!

Apoi am fost la interviul de la firma. Un nenea Gigel mi a dat un test de vreo 50 de probleme de clasa a treia- a patra, de genul “Ana are mere, ii da doua lu' Gigel, cate mere mai are Ana?” Evident ca nu m-am calificat pt job.

Se pare totusi ca eu ma incadram in cerintele pietei la vremea respectiva, adica bine calificat, dispus sa munceasca 25hdin 24 pe zi, 380 de zile pe an, iar la salariu sa vina cu bani de acasa, asa ca Predatorii au continuat sa ma sune.

Si am continuat sa merg la interviuri. Ce ma scotea cel mai tare din sarite era faptul ca, dupa ce treceam de discutiile cu Predatorii, faceam toate testele alea tampite si rezolvam probleme cu Ana are mere, cand ajungeam la partea cu banutsu' mi se oferea mai putin de cat aveam salariul sau cel mult exact cat aveam.

Ii povestesc unui amic care era de cealalta partea a baricadei, adica patron de firma. Ii zic: Bai nene nu-i corect, eu ma duc la interviuri, vorbesc cu toti tampitii aia de haseristi, dau teste, rezolv probleme, ma fac frumos, ma pomadez, imi pun toalele de biserica, platesc taxiuri, ca na daca te duci cu toalele de biserica nu poti sa mergi in cutii de sardine la interviu, ma invoiesc de la servici si la sfarsit mi se ofera “trei lei” ca salariu. Nu-i corect!

Asta zice: fii antena! de acum, cand te suna, prima intrebare care o pui este “cati bani imi oferiti la salariu?”
Binenteles ca nici un predator nu mi-a spus vreodata salariul la telefon, dar am scapat de calvarul interviurilor.
Dar nici Predatorii nu s-au lasat si au continuat sa ma sune. Imi zice una: Stiti ca avem un post pt Dvs. Eu ii zic: Stiti tocmai mi am schimbat jobul si sunt f multumit. La care Predatoare: Pei sa va mai updatati si Dvs cv-ul ca sa stim si noi. Eu spasit: Asa o sa fac Doamna.

Ma suna alta: Stiti ca avem un post pt Dvs. Eu ii bag placa: Stiti , tocmai mi am schimbat jobul si sunt f multumit. La care asta nervoasa: Pei si atunci de ce mai tineti cv-ul pe sait, sa-l scoateti de acolo.! Eu spasit: Asa o sa fac Doamna.

In incheiere nu pot decat sa va spun ca de ceva timp avem si noi o haserista in firma. Este foarte bine pregatita, a facut facultatea de chimie industriala si a lucrat la muzeu.

11 comentarii:

  1. :))) si iata si o alta modalitate de a folosi FB: http://www.cabincrew.com/news/dutch-airline-to-allow-passengers-to-pick-who-they-sit-next-to/1253 :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. la testul psihologic nu te-au pus sa desenezi un copac? Ca daca la intrebari ai mintit, la testul copacului clar te prind specialistii astia daca ai avut o copilarie traumatizanta :))

    RăspundețiȘtergere
  3. mai, tu ai dreptate, trebuie o limita in toate, mai ales in informatiile pe care decidem sa le facme publice cu atat usurinta. dar FB e bun si el la ceva, ma gandesc doar la cazul lui Bibi acum, de exemplu.
    eu mi-am facut cont relativ recent fata de toti cunoscutii mei, n-am niciun an. iar sefu' nostru nu are cont, din printip! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici eu n-am facebook :)
    Zilele trecute chiar am vrut sa-mi fac, pt o problema, cand mi-au cerut numarul de tel, "ca masura de securitate" am zis ca nu-i de mine, daca si la a divulga informatia asta am avut retineri ... n-am ce cauta pe acolo.
    Stai ca era un cuvant care nu stiu ce inseamna :) ... "fisior" :) ma lamuresti si pe mine pls! :)
    Restul ... super scris, si super idee de a imparti blogul, doar v-ati luat si le impartiti pe toate, nu? :)
    Dar am asa o banuiala ca te va prinde "microbul" asta ... :))

    RăspundețiȘtergere
  5. @AndreeaG fisior = fecior, e din celebrul hit "Pusca si cureaua lata"
    @uaif - http://www.imdb.com/title/tt0093773/
    data viitoare o sa fac glume legate de Titanic, Love Story, Escrava Isaura ca sa te prinzi si tu

    RăspundețiȘtergere
  6. @Andreea: impartim , maica, cum nu? (ce, mai scap de el? nu vezi ca si aici s-a bagat in seama:P)
    @ Hazband: ha ha...hahaaa, funny! Poate ma superi si te iau cu niste replici intelepte din Grey's Anatomy! atunci sa te vad;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Deci, faci nazuri!
    Păcat, aveam un post bine plătit, special pentru mofturoși. Șeful e deosebit de prietenos, genul care se oferă să facă munca în locul tău, ca tu să ai timp să intri pe FB, colegii sunt discreți, pauza de prânz dureză trei ore, după care ai dreptul să stai încă două să-ți faci siesta... Singura ta sarcină e să semnezi condica de prezență, dar și asta se poate face o dată pe săptămână, retroactiv.
    Ce zici, te răzgândești totuși? :D

    RăspundețiȘtergere
  8. @slvc : auzi, tu lucrezi cumva in Rai?:D

    RăspundețiȘtergere
  9. @slvc: s-ar baga, parlitul, ca doar suntem familie moderna! ma trimite pe mine la munca cinstita, intru plata intretinerii :P

    RăspundețiȘtergere
  10. Numele meu este Lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorului pe care mi-a oferit-o Dr.saguru, ajutându-mă să-mi recuperez ex-soțul cu vraja lui magică și de dragoste. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex și de a ajuta la stabilirea relației. și să facă oamenii să fie fericiți în relația lor. Mi-am explicat situația și i-am căutat ajutorul, dar spre cea mai mare surpriză, mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și că acum sarbatoresc pentru că soțul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea întotdeauna să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o celebrare mare. Voi continua să depun mărturie pe internet pentru că Dr. Saguru este cu adevărat un adevărat vrăjitor. VĂ RUGĂM SĂ VĂ RUGĂM AJUTAȚI DOCTOR SAGURU ACUM ACUM DUPĂ EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com sau WhatsApp +2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și te face să te simți fericit în relația ta.
    1 LOVE SPELL
    2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX
    3 FRUCTE DE FEMEI
    4 PROMOȚIE SPELL
    5 SPELL DE PROTECȚIE
    6 SPELL BUSINESS
    7 SPELL GOOD JOB
    8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE SPELL.

    RăspundețiȘtergere