marți, 5 iunie 2012

Creeaza si tu ceva!

Ne povestea socrelu', acum doua zile, cum l-au tot sunat unii pentru niste sondaje de opinie, de ajunsese sa tresara de cate ori suna telefonul.

Ultima oara l-a nimerit o domnisoara sfatoasa si insistenta , care nu s-a lasat pana nu l-a scos din pepeni, moment in care socra-miu i-a oferit o mostra de intelepciune neaosa:

- Duduie, matale ai facultate?
- Da?!
- De ce nu-ti cauti tu o meserie adevarata?
Liniste..
- Creeaza si tu ceva!
 

Nu stiu altii cum sunt, dar eu ascult de socrul meu. Si daca el zice sa creezi, pai ai face bine sa creezi ceva. O ciorba, un sufleu, un tablou, un gand, ceva!

Lasand gluma la o parte,voiam sa va spun ca o minte odihnita e tare periculoasa.Mai ales daca treci printr-o perioada nasoala (si , o da, am trecut si eu prin asa ceva), recomand calduros concentrarea fortelor pe creatie. Serios. Incercati o reteta noua. Un desen. Coaseti un nasture. Lucruri mici, pasi timizi, cu timpul vor deveni obicei.
Am inceput sa desenez si sa bricolez cand eram calare pe valul depresiv, eu si bubele mele de pe suflet. Initial tranteam acolo niste culori, preferabil cat mai inchise , de doliu, sau decupam si cioparteam pana ma enervam ca nu iese nimic.

A, da. Veti vrea sa iasa arta. N-o sa prea iasa. E nevoie de rabdare si exercitiu. In asta consta terapia, binele. Perseverati. Veti rata, dar veti deveni din ce in ce mai buni, si , pe masura ce rezultatele apar, veti simti si motivatia si bucuria de a crea ceva, altceva decat zilnica insiruire de activitati masinale, rutinate.

Psihologii ar numi asta terapie ocupationala. Eu zic ca este recomandata si fara un scop anume "terapeutic". Pana la urma, cred ca e important sa putem spune la sfarsitul zilei/saptamanii/lunii ca am realizat ceva frumos,doar pentru sufletul propriu. Try it.

Eu m-am apucat de desen. Desi sunt de un antitalent colosal, nu ma las. Nu ma las, domle, si cu asta basta. Vreau sa invat, sa incerc si sa pot spune ca n-am putut, nu ca n-am vrut.
Deocamdata ma limitez la acuarele de 4 lei, hartie de imprimanta si creioane colorate diluate cu saliva (ma scuzati, eram in varful muntelui).



O sa continui, insa, de luna asta, cu niste ore de art journaling cu Margotica, poate s-o lipi ceva ceva de mine. Si de nu s-o lipi, macar o sa stiu sa zugravesc artistic style:D Pana atunci , insa, va trebui sa ma suportati, pentru ca intentionez sa va intoxic si urticariez cu "creatiile", ca, deh, feedback is good!

Si, daca nu ma iau cu altele, tare as vrea sa imi pictez lingurile de lemn cam asa:
 Sursa de inspiratie : House&Hold, via Pinterest. 

Si parca as desena si un balon pe un ziar vechi,dar unul in forma de inima. Imi tot zgarie creierul balonul in forma de inima. Hm.Ita ce frumos e asta:


Saaau, ce-ati zice daca am abuza de mileurile ancestrale, a? :D 

 Tutorial disponibil aici.


Mic avertisment: Nu accesati Pinterest daca va stiti slabi de inima! Provoaca dependenta! Am zis!
Si cu asta am incheiat bla bla-ul de azi. Caldura mare, monser, Inspiratie minima. Eh.


P.S.-ul de toate zilele: Daca aveti si alte idei de activitati DIY (do it yourself), adicatelea bricolaj facut de mana omului, bre, lasati-mi un comentariu, un link, ceva, si la sfarsitul saptamanii aleg una din sugestiile voastre si o realizez. Iar cel ce a venit cu ideea va putea alege catre cine merge mica opera de arta,cado'!
How 'bout that? Ni ca-s fata salon?

16 comentarii:

  1. Da, da...orice sesiune de gatit linisteste creierul si bucura sufletul. Eu cu pictat-mileu-cusut-crosetat-da-mi-as-un-pietroi-in-creier-doamne-fereste....nu am nici o inclinatie sau rabdare. Insa cu ceva de mancare ma vindec de orice. Sa fac mai mult decat sa mananc. Sa manance aia de ii iubesc si sa se bucure. Atata imi trebuie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gatitul este insula mea de liniste, clar! si cand vad ca cei din jur se bucura de ceea ce fac, nu-mi mai trebuie nici mancare. E multa dragoste in oalele noastre:)

      Ștergere
    2. Dap! Daca vrei sa ma iubesc si sa te iubesc...pune-ma sa iti fac ceva care sa te incante in gura si privire!

      Ștergere
  2. Antitalent colosal?!!!!? Nu esti normala la cap! Eu am un respect profund pentru cei ce au mintea orientata catre creatie, de orice fel, pentru ca EU sunt un aintitalent colosal :) Nici idei nu-mi vin, nici la practica nu sunt buna, si nu e ca n-as fi indemanatica, dar la creatie ... zero barat.

    SI ideile propuse de tine sunt faine dar cel mai mult imi place desenul facut de manuta ta :)
    Si please dooooo, plictiseste-ne cu creatiile tale proprii si personale! :)Abia astept :)

    Ai carat culori in varf de munte?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. creioane colorate, diluate cu scuipat:D

      Si iti multumesc pentru cuvinte si incurajari,inseamna enorm.

      Ștergere
  3. hihi, iara mi-a mancat blogspotul mesajul, fac si eu ca tine, pe puncte:

    - facem troc, lectii de desen contra rochita aia cu margarete?
    - da, la necaz, dupa o vreme, statul pe cur (ma ierti) si plansul de mila proprie, dauneaza grav sanatatii
    - deci da, cum ar veni

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. deci da, facem troc:D
      nu stiam ca ai talente din astea, madam:D

      Ștergere
  4. Ti-am scris dincolo, facem.

    (ps, io sunt, cica datele mele de conectare nu stiu cum nu au putut fi nu stiu ce)

    RăspundețiȘtergere
  5. de cand fac voluntariat pentru copii am devenit foooooarte creativa:) uite cateva idei:

    jonglerie cu poi (http://www.youtube.com/watch?v=gug4UTpdOOw) poi-ul se face simplu: umpli doua baloane cu orez cu ajutorul unei palnii de hartie iar la sfarsit le legi cu sfoara si de sfoara prinzi niste esarfe subtiri pentru efect artistic. Pentru invatarea miscarilor sunt foarte multe tutoriale pe net. Succes:)
    fluturi intinsi (cum le zice fiica-mea) iei o coala de hartie pe care se sparcaie aleator viermisori de vopsea din tuburile de tempera si apoi se indoaie coala de la jumatate si se preseaza viermisorii astfel incat culorile sa se uneasca si sa ia forma unei aripi de fluture. Se deschide coala si ta-nam! Fluturele magic, o nebunie de culori!
    Mandale: sunt ca niste puncte dispuse in forma de cerc pe care le unesti in functie de inspiratie (ideea e sa nu ai nici o logica ci sa-ti lasi mana se ghideze singura), odata unite punctele, colorezi cercurile concentrice obtinute cu diferite culori si ti-o atarni pe perete in camera. Este mandala ta proprie si personala care iti aduce inspiratie, armonie si noroc. Sau daca ai imaginatie debordanta, poti sa renunti la puncte si sa construiesti mandala asa cum simti tu: http://nutecunosti.blogspot.ro/2011/01/deseneaza-o-mandala.html
    Frigarui de baloane: iei niste bete de frigarui din comert (de preferat mai subtiri) si cu ele udate la varf cu apa si sapun, intepi prin rasucire baloanele pe la coada unde sunt legate si in capatul opus. O sa vezi ca nu se sparg si poti sa le insiri pe bat ca pe niste frigarui:)
    Colaje: decupezi din reviste vechi poze cu ce-ti vine in cap, le lipesti pe o coala mare si incerci sa creezi o poveste intre ele. Nu exista nici o regula, totul e sa-ti lasi imaginatia sa zboare!
    Si acum nu mai pot sa ma opresc:) http://karakirkopisnita.blogspot.ro/2012/04/prima-mea-opera-de-arta.html

    PS e foarte fain desenul, sa nu mai zici ca nu ai talent!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti o mare de inspiratie, sunt uimita:D
      Fluturii "sparcaiti" ii faceam si eu prin generala, o sa reiau ideea si o pun pe blog, poate foloseste vreunei mamici.
      De mandale am aflat, culmea , ieri si m-au intrigat teribil, asa ca sunt tema castigatoare. Fac mandale:D

      Ideea cu frigaruile cu baloane pare foarte interesanta, cred ca merge sa aranjezi baloanele in ordinea din curcubeu, sa legi frigaruile la capele cu sforicele, si sa le agati prin copaci, la o petrecere in aer liber:D
      Aah, ce m-ai inspirat:D

      Colajele sunt folosite si in art journaling , aici o sa vreau sa astept cursurile, sa invat putin mai mult.

      Si,finally, colierul este superb, sunt maci, nu-i asa?

      P.S.: esti o sursa inepuizabila de idei si inspiratie, chapeau bas.
      O sa fac, cum am zis, mandale, fluturii sparcaiti si frigaruile:D
      Multumesc!

      Ștergere
    2. Maine incerc frigaruile cu baloane. Chiar cautam zilele trecute ceva idei de decoratiuni ptr aniversarea de un an a printesei.

      Ștergere
    3. Sa-mi spui cum a decurs. Eu sufar de balono-fobie, de cand imi spargea frate-miu baloanele pe burta (sadic!), asa ca m-am inchinat inainte de a asasina balonul.
      Partea faina e ca nu se sparg, si arata chiar dragut:D
      La multi ani printesei tale, sa creasca mare, sanatoasa si frumoasa!

      Ștergere
  6. Puzzle-uri cu cat mai multe piese! Am creat unul recent de 1000 de piese ptr mamaruta mea. A durat cam o zi jumatate ptr ca lucram cand ma lasa pitica (a se citi dormea pitica)dar a fost oaza mea fara pampersi, diversificare, plans, muci, si dureri de gingii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O,da!
      E minunat ca iti iei timp pentru tine, mai ales in perioada asta care e plina de descoperiri, nesomn si mici si mari dureri bebelusesti.

      Ștergere
  7. Vreau sa intreb de unde pot avea acele mandale ale caror puncte trebuie unite? Mi-ar placea sa fac asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca vrei template-uri de colorat, se gasesc pe net.
      Mai e o jucarie la noriel, pentru facut de mandala:

      http://www.noriel.ro/jucarii_copii_Jocuri_creative_scolare/jucarie_Set_de_creatie_cu_sabloane_Mandala

      Ștergere