vineri, 1 iunie 2012

Mi-s mandra cuminte, cu drag de frumos

Tulai, Doamne, că aşe mi-i drag cȃnd ȋmi văz ochii treburi faine, ieşite din maini pricepute şi din țesătoare veche, pfiiii!

D-apăi se cutremură  şi sufletu-n mine, dragii babei, şi nu mă pot abține să nu umblu alene pe langă inima omului de mi l-a dat Dumnezeu, ademenindu-l cu plăcinte bune şi cu şoapte hierte, de trup tȃnăr, poate poate s-o ȋndura Omul meu de Muierea lui, şi m-a primeni şi pe mine cu fro ie, două, ca cele de mai jos.





Că aşe-i lăsat din moşi strămoşi, muierea să fie rumenă-n obraji si cu chieptu-i chietros, ȋmbrăcat ȋn pȃnze bune, de duminică. Şi de s-o ȋndura unchieşul de băbuța lui, ăpai i-a țese si ea, cu puterea gȃndului şi cu dragul dragului, un Tişărt moghern , ghe Făt-frumos, că, tulai, cat ȋi de fălos!



Şi , peste mări şi țari, şi veri şi ierni, de or fi moşii noştri binecuvȃntați cu rodul pȃntecului, apăi s-a porni băbuța să arvunească țesatorii, să-i țeasă drag in trențe, să-şi poarte pruncul „plămădit cu dragoste”, şi moşneagul „Făt-frumos senior” sau, cine ştie, de le-a trimite Dumnezău o mȃndruță, a fi el „Tată de Cosanzeană”, iar ea „Mȃndră mamă de pruncuță”.



 (tu, dadă Ioană, ni ce faine-s,pentru mumă de Sofie)

Pȃnă la vremea viitorului, ȋnsă, ascultați la baba, şi primeniți-vă trupurile şi sufletele cu vorbe bune , cu iz de rugăciune, căci ştie ea ce stie.

De lămureală: Băbuța nu face „negoț” de cela, bre, ci vă mai arată, cȃnd şi cȃnd, ce-i frumos „şi lui Dumnezeu ii place”.Şi-amu, ziceți voi, cui nu-i place o Mȃndra Chic?




13 comentarii:

  1. Foarte frumoase si originale tricourile. In sfarsit, s-a gandit cineva sa mai scrie si in romana pe tricouri, dar cel mai mult imi plac partile alea crosetate. Cine le-a facut, bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. aham, le stiu, mi se pare foarte faina ideea. sper doara ca daca au luat panzeturile de prin lazi, au lasat si un leut mai consistent in urma la babute. na, zic si io, nu dau cu paru' :p

    RăspundețiȘtergere
  3. LOl, si eu sunt muma mandra de Sofie :)) cu vechime 10 ani, ce dragut.

    (PS. Bolesc acasa. Nici gand de intalniri, o lasam pe sapt viitoare, asa-i?)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce tare, cate mume de Sofie cunosc:))

    Madam, stai fara grija, fa-te bine, eu sunt aici oricand imi dai mataluta strigarea ;)
    Te imbratisez

    RăspundețiȘtergere
  5. nu stiu de ce am senzatia ca urmeaza niste vesti bune:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Deocamdata le invocam,draga mea, dar speram sa vina si vestile alea;)

      Ștergere
  6. Hai ca ma provocasi la puricat si vazui rochite. Care in momentul asta sunt cam prea serioase pentru mine. (stiu, mai multe postari in urma). Ceva bleu ciel cu margarete micute, lng pana in pamant, vaporos si nu de plastic, gen nitel bumbac, te bagi sa faci?

    Te tzuk si io si iara uit sa bag lumea in blogroll, vine imediat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. opaa, ne place cum ganditi, madam.Intamplator, vineri ajung la cumparat de materiale, ia sa videm daca gasim ceva bleu ciel cu margarete:D

      Ștergere
  7. nu arde, ca inca nu sunt lichiditati, sunt pe vine insa, daca gasiti sa imi comunicati. si scuze de misstyping, blestematele astea de divaisuri is de vina.

    RăspundețiȘtergere
  8. superbe tricourile, imi plac de nu mai pot ;)
    te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, sunt geniale, mi le-as cumpara pe toate<3
      Te imbratisez si eu, draga mea, te pup!

      Ștergere