joi, 7 iunie 2012

Piticul care danseaza, gainile ucigase si al naibii horcait

Va mai amintiti de dumnealui?




A mancat-o pe Karioka undeva sa povesteasca de moroi si alte necurate din astea, de prin vremurile de demult, de n-am mai dormit azi noapte, de frica si sudori reci.

Avea si mamai-mea povesti din astea cu Iele si cu necuratul cu manunchiul de busuioc, dar tre' s-o interoghez pe sor-mea, ca ea era reporterul de razboi, eu muream de frica cu plapuma in cap, si mai multe nu.

Sor-mea a fost dintodeauna mare consumatoare de povesti de groaza, le savura cu o placere aproape sadica, daca ma intrebi pe mine. Beleaua nu era asta , ci faptul ca isi asigura, totusi, garda de corp, in caz ca se materializa frun ududoi din ala , asa ca ma tinea pe mine treaza ori de cate ori dadeau aia de la TVR Twin Peaks sau Pasarile lu' Hitchcock (alt dement si asta!).

Mama care m-ai facut, muream de inima. Era atat de sadica, incat ma forta sa stau cu ochii beliti in televizor, nu cumva sa pun patura in cap sau sa ma ascund dupa ea. Nooo, arta cu bau-bau trebuia traita din plin, iar eu am fost victima colaterala.

Imi amintesc ca au redifuzat, acum cativa ani, Twin Peaks, si am incercat sa-l revad. Ma gandeam ca poate acu' , la maturitate (ntz ntz), voi fi devenit imuna. As! E de ajuns sa imi spui cuvantul de cod "piticul" si mi se face parul maciuca, mor.

Dupa ce am vazut, cu deosebita placere (mentionez ca aveam fro 6-7 anisori, deci puternic susceptibila de pishu pe sine- adica pe mine), "Pasarile", m-a lasat nebuna singura in pat si s-a dus la poarta, sa se pupe cu gagica-su (actualul sot), iar eu am mai murit o tara, ascultand crengile copacilor zgariind tabla de pe casa si imaginandu-mi cum gainile, ratele si curcile lu' mamaie s-au transformat in zombie papatori de copilasi cuminti. De vis!

O alta opera de arta care s-a lasat cu strigaturi a fost "The Grudge" , o balarie japoneza cu morti umblatori si multe horcaituri, la care am racnit mai ceva ca-n filmele alea cu americance blonde si cu decibeli multi. De fapt, sunt aproape sigura ca, daca as fi fost undeva in apropierea unei ape, as fi fost interceptata de toti mormolocii/serpii/pestii si eventualii delfini din arondisment.

Tare as vrea sa inteleg ce placere gasesc "aficionados" asa frumos si artistic si expresiv la o aratare care horcaie si casca ochii la tine, de-ti ingheata sangele-n vene. Chiar vreau sa stiu! Ce e , fratilor, atat de artistic la un film de groaza? Ce?




P.S.: Sper ca va e clar ca nu aveti sanse sa ma scoateti la film daca nu cumva e film cu cai sau desene animate, da?



19 comentarii:

  1. Mi-a zburat cafeaua pe nas!!! Ad-literam!:)))))))))
    Great post! :)))))
    Ti tzuc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :D
      Eu m-am speriaaat singuuraaa!
      Cat de "kakaolulu kremali" sa fii sa te sperii singur, zi si tu:))
      tzuc back

      Ștergere
  2. Cand eram mica si a aparut clipul lui Michael Jacsonu "Thriller" l-am vazut din gresesala la un preten de-a lu' mama care avea video si ne invitase sa vedem "Tootsie"...si nu stiu de ce dracu avea clipu ala inainte de film de am crezut dupa aia trei luni ca nu o sa mai dorm (aveam 5 sau 6 ani). Tuin Pixu la fel...m-a terorizat, mai ales ca io tot asteptam sa se intample naibii ceva si vinovatul sa fie dat in vileag! Ca n-am priceput pana in final cam nimic, de ce piticu? Cine era ala-naltu-cu-moaca-urata-lual-ar-dracu? Ce vroiau ei de fapt?
    Am urat mereu astea iar acum de cand am copil e si mai grav pentru ca si stirile sunt un mare amalgam de filme de groaza defapt. Mut canalu' mai ceva ca la bingo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Piticu "ierea" asasinu? Ha!
      Nu stiu domle intrigi, cine sa se mai gandeasca si la alea, eu eram ocupata sa transpir cu pledu pe mutra:))

      Ștergere
    2. Nu domle, asasinul era tatăl tipei, pe care-l lua în posesie uneori ghiavolul. Piticul era doar oaspetele creierului lui David Linch, că altfel n-ar fi putut face filme ca ăsta sau ca ”Blue Velvet”, care mi s-a părut chiar mai cumplit decât TP-ul.

      Ștergere
  3. sor-ta geamana7 iunie 2012 la 13:15

    bai, deci io avem undeva la fo 16-17 ani gen :)) cand era tuin picsu. si am facut greseala sa ma uit intr-un vikend cand ai mei erau la tara. io ca pupaza singura acasa. am crezut ca ingheata sangele in mine de frica, am dormit toata noaptea cu toate luminile aprinse in patru camere, doua bai si o bucatarie :))). sa n-aud. si io tot cu filme cu cai si desene animale pentru copchii mici. a, si ca ultima precizare: ofcors, sper ca precizarea e inutila, daca zice acolo ca e film pentru varsta minima 15 ani, io nu ma uit :)) ca inseamna ca e nasoleala rau :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ca de-aia suntem noi surori, Amin!
      Eu dormeam cu lumina aprinsa pe hol, cana cu apa la capul patului si papusa in brate,pana in clasa a opta (dar shhh:P)

      Ștergere
  4. muhahaha! trebuie să vezi the others și final destination :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. a, bun! bine ca mi-ai zis, sa ma feresc de ele:)))

      Ștergere
    2. hmmm... nu-s cu monștri. doar niște filme bune, bune. the others mai ales ;)

      Ștergere
    3. mm, bineee:D o sa le vad in week-end. daca urlu, vin la usa ta, pentru terapie:P

      Ștergere
    4. Am ajuns prea tarziu ... poate nu le-ai vazut totusi, ca nu te-am vazut urland :)
      Final destination am vazut si eu vreo doua, acum nu mai tin minte decat ca era suspans mare, parca nu era gretos, dar bune.

      Stai ca am cautat si The others, e ala cu NK, bun si ala, dar cam te ia cu frig asa ... sinistru, deloc previzibil insa, mi-a placut asta, eu le cam ginesc finalurile si nici nu stiu sa-mi tin gura, il terminam de cap pe partenerul de vizionari :)

      Ștergere
  5. Ce bine ca mai sunt oameni ca mine! Credeam ca sunt singura pe lume careia nu-i plac deloc nici filmele de groaza nici oamenii cu masti,indiferent despre ce e vorba. Nu am patit nimci in copilarie, pur si simplu nu-mi plac mastile, ma sperie la fel de mult ca filmele de groaza. Mi se par si stupide si fara sens si deloc distractive. mai bine ma uit la o telenovela proasta!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai, da, mastile! Le urasc si pe alea. Nu stiu daca ai avut ocazia sa prinzi "mascatii" de Anul Nou, de la tara,horror! Ma ascundeam pe unde nimeream, numai sa nu-i vad.
      Vorba ta, mai bine o telenovela!

      Ștergere
  6. Sotul meu deja stie: daca nu e comedie romantica, Star Trek sau film cu Brad Pitt (da, degustibus non disputandum est ), pe mine nu ma prinde :)
    Nina

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce tuta sunt!
    Scrisesem ca sa nu uit ce am de zis (vro 5 fraze) si pe urma dau sa citesc si eu comentariile, ma impiedic de Thriller si dau sa comentez si acolo, ca "si io la fel" evident, pe urma imi dau seama ca pa-si-pusi primul comentariu ... mda, deci ... si io la fel ... asta ziceam, si muzica aia ... o sa-mi ridice parul pe cap si-n cosciug ...

    RăspundețiȘtergere
  8. Uite ca la noi in familie Twin Peaks a avut efect invers. A fost primul film de groaza si de atunci suntem mare fani.
    Sotul in schimb e din gasca voastra, asa ca m-am cam lins pe bot de companie la filme spooky :))
    P.S. Great blog!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Respectele mele, am auzit ca multe filme de groaza sunt excelente, eu nu le gust. Sotul meu e din acelasi aluat ca sotul tau, e mai fricos decat mine, lol!
      P.S.: Multumesc si bine ai venit:)

      Ștergere