vineri, 17 august 2012

Barbatul si Imediatul

Sa zicem ca sunteti casatoriti. Bineinteles, cu Alesul/Aleasa. Deci plecam de la premiza ca exista "za conecshan". Telepatie, adica. Stiu , stiu, nici eu nu credeam in asa ceva pana sa-l cunosc pe prea-minunatul, desavarsitul, imediatul meu hazband. Dar exista, e acolo, palpabila, reala, te loveste in moalele capului fix cand te astepti mai putin.Deoarece, nu stiu cum se face, ma nimeresc sa-i cer/spun chestii fix cand era pe punctul de-a le face. De fiecare data. Si prin asta vreau sa spun si prima, si a doua, si a treia oara. Astfel:  
 
Actul 1. 12 noaptea, trecute fix. Tu, care esti, nevasta,in fata lui Dumnezeu si a starii civile, ai cam dormi, de nu s-ar auzi de dincolo de pereti un poc.Sau un boc. Eventual un tsss-pac-poc-aaaaaaaaaaaaaaaaaaaah. Cu putin antrenament, dupa o vreme vei putea auzi si un "cogalts- cogalts-cogalts - mama ce sete mi-era". Si, apoi, liniste. Si iar poc. Respiri adanc si-ti faci curaj:

 - Maaaa...
 liniste

 - M....
 - Da,bubo, ce-i?
 - Mai stai mult?
-  Nu, bubo, uite acum stingeam tigara, ultima gura de bere, etc, intelegi.
 - aham

5 minute mai tarziu
 - Mihai, daca nu treci la culcare...

- Gata, bubo, acusica, ete.Au! cine o fi pus coltul patului in drum, mama ce m-am lovit,da-te mai incolo ca mi-e frig, unde-i perna, somn usor. Sfoooor sfooor.  

Actul 2

 - Ai luat paine?
- Imediat ma duc.

 Alte 5 minute mai tarziu:

 - Mbubo, mi-e cam foame.
 - Paine?
 - Da, da, imediat.

ALTE 5 minute. Respir. Sunt un spartan in trup de muiere. Sunt puternica. Emotiile mele sunt uneltele mele, nu ma voi lasa condusa de ele....Hu!

 - M...
- Daaaaaa...
- Te duci, te rog frumos, pupa-ti-as ochisorii, ca frumos esti, dupa paine? - Da,gata, imediat. - Sa iei si apa.
- Acusica.

 15 minute mai tarziu. S-a racit si ciorba,mi-am mai aprins o tigara.

 - Gata, buba, sa mancam.
-  Apa unde-i?
-  Pai mi-ai zis? .....

Actul 3. 

Se pregateste sa mearga..undeva. Nu stiu, alegeti voi. La intretinere/magazin/serviciu/ghena de gunoi/in oras. si pune juma' de tricou si face o pauza:

 -Stai sa vad si eu stirea asta.

Continua cu cealalta maneca.
 - Da mai tare, ca n-aud!
 - Ma, pleci?
 - Da, da, imediat.

 10 minute mai tarziu, si-a desfacut o bere, mi-a luat perna de sub cap si e instalat la televizor.

- Te duci, ma?
- Unde? A, ma duc maine, n-am chef.


 Cred ca e ceva in neregula cu mine, clar.

16 comentarii:

  1. nu nu, nu cu tine ii ceva in neregula =)))) vai ce m-am regasit in actele tale. deci, sa concluzionam zic, nu e al meu singurul "imediat". :)) vai ce m-am linistit. sunt ei mai speciali, ma, ce vrei =)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parca-l vad pe Andrei:))
      p.s: si cainele cu cine tine, cu mama sau cu imediatul?:P

      Ștergere
  2. :)))))))))) Marse cand sa iesim pe usa, inevitabil, de FIECARE data...noi imbracate-incaltate-infofolite in prag si eeeellll...se duce la toaleta!!!!!!!!!!
    Aia cu painea e identica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe-asta cu toaleta/servetelul/stai sa schimb cerceii o fac eu, recunosc:D

      Ștergere
  3. eu apreciez profund stilul de comunicare: "Te duci, te rog frumos, pupa-ti-as ochisorii, ca frumos esti, dupa paine?". mi se pare ca e culmea negocierii, ar trebui sa te angajeze astia la ONU sau ceva :))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,da, unde or fi oficialii aia, sa ma scoata din criza? :))))

      Ștergere
  4. Eu il intreb: in cat timp mergi? Si apoi ii dau alarma: ai zis 5 minute, au trecut deja! Bine, vezi stirea asta si pleci, da? Samd, incepe negocierea...doar ca mai nou cedeaza repede, nu de altceva dar hormonii mei sunt multi si de aia rai si certareti!
    Nina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O,Nina, tu ai avantajul hormonilor, scuza mai buna ca asta nici ca e.Daca fac eu asa ma incadreaza la neveste nebune,dar las ca-mi vine si mie randul, sa vezi atunci psihologie inversa.

      Te pup tare

      Ștergere
  5. Eu n-am d-asta, e tot "alesu" etc etc dar varianta ailalta, serie limitata, intotdeauna prefera sa ajunga cu 5 min mai devreme, si face cu sfintenie tot ce promite si la momentul care trebuie.
    Dar e bine, ca sunt eu intruchiparea a ceea ce ai scris tu mai sus(oarecum, n-am ajuns la asa "arta" :) )
    Bine ca e el altfel ca nu stiu ce ne-am face :D
    A ... si nu se plange niciodata, si el tot cu texte dinastea suave, de negociere ma ia :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh,vezi,deci ceva ceva e acolo,na.Daca nu-i barbatul, e nevasta,altfel ne-am plictisi.
      Va pup

      Ștergere
  6. Io am intrat sa iti scriu ca am gasit rochita albastra cu margarete (croita ca un fund, na, made in China, dar este) si m-ai facut sa rad, chiar e o rasa aparte fata de toata lumea care se cheama Barbat. Deci da, confirm.

    ps: trebuie sa imi modific rochita si nu stiu sa cos bine nici un nasture.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiam eu ca exista o explicatie,e rasa, domle.

      P.S.:Ihaaa,ai gasit rochita,yes!

      De la 1 septembrie sunt libera pentru impuns/cusut/decupat.
      O cuplam si pe zazuza si va scot la bere?

      Ștergere
    2. DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA (da' io nu cos, ca sa ne intelegem de acuma, clar? :)) )

      Ștergere
  7. nici io nu cos, ca imi tremura mainile si ma intep, am zis. dar o bere ieftineanu (deci nu in centrul vechi) bem, cum nu. ne mailuim noi ca mai e vreme.

    RăspundețiȘtergere
  8. Jajaja la voi sant minute dar ce sa mai zic eu ca astept luni pt unele si ani pt altele.Bine ca painea o fac eu (caci product animal nu mancam decat carnea cumparata cu kilogramul) caci daca nu am fi de aceia care nu degusta paine jeje.Chestia cu iesitul ,ups,aici plec capul caci eu sant dupa cea care asteapta poate si mai bine de jumatate de ora amandoi daaaar nu se gandesc ca rapiditatea care o au este pt ca au totul pregatit ,hainute ,ciorapei etc. si de cine?????de moi desigur.Eu ma zbat in sus si-n jos fara a ma pregati si cand ei au terminat decat aud :"Dar ce-ai facut pana acum de nu teai pregatit?" si eu : ???!!!!!! iar mai cu moata: (tradus) "Mami tu intotdeauna intarzii,dar femeile mari se machiaza si tu de aia intarzii nu?Asa o sa fiu si eu mare." Eu mai ca-mi intra musca si va traduc : femeile mari=femei batrane (si nu am decat 28 acum -moralul la pamant),machiat=face ceva fara a se vedea prea mult ce (adica eu NU ma machiez,de mult timp,decat cu khol la ochi si atat) total ca ea vrea sa-mi spuna ca deabii ma misc dar cu arta jeje.

    RăspundețiȘtergere