vineri, 24 mai 2013

Gânduri de copil mare și mătușă bâtrână, joi, mai, vara - umbre 19


 Mi-am amintit că , atunci când eram mică, dar nu foarte mică, o rugam pe mama să mă lase să o pup pe vârful nasului.Fugea de mine pentru că știa că vreau s-o mușc , pentru că mi se părea ca vârful nasului ei seamănă cu o bomboană gumată. Promiteam că n-o s-o mușc, dar o mușcam.

 Clara împlinește azi 13 ani.Treisprezece ani pe care mai mult i-am ratat, decât savurat, tara tuturor adulților. Și aș vrea să pot găsi fotografia aceea, cu mine la 15 ani, uscată, copilă, ținând-o în brațe pe ea mică, puică, bebe mic. Și să știi , Clara, că eu și Lala ți-am mâncat tot laptele, o linguriță ție, câte trei pentru noi. Și că-mi pare rău că m-am dus cu autobuzul babin în ziua aia , la Ploiești, să fiu adolescentă. Și că închid ochii și te văd dormind lângă mine, mică, eu citind Moromeții, tu tresărind în somn,râzând  de încă un au, pâls. Să nu te superi, îți promit că peste câțiva ani o să iubești și tu amintirile astea. Și aș vrea să știi, azi, acum, ce bucurie și binecuvântare continui să fii pentru toți cei a căror viață ai atins-o.
Că te iubesc, chiar și aici, departe, de mă doare în capul pieptului.Că-mi plac zâmbetele tale ascunse, lacrimile tale în tine, pasiunile tale și stilul șui, umorul tău de om mare și faptul că știi atât de bine și frumos să iubești.Și ești infinit și necondiționat iubită, Kala Calliope Clăruța. Mătușica.


Și să nu uiți ,Clăruțo, că și noi, ăștia mari, de ne dăm deștepți, suntem tot un fel copii, cu alte jucării.

Hai La mulți ani sau, cum ți-ar spune Țiți: Hi făi nuntăăă!
Cu dedicație ..




2 comentarii:

  1. Te pupam, Moni! Si te iubim!
    Si acum lasa-ma sa plang!!! Caci imi este atat de teama ca voi uita toate aceste momente, ca nu mai incap, ca se furiseaza in cotloane prafuite! Noroc ca ni le amintesti, caci si asa am trecut prea repede peste ele, asteptand cu nerabdare pasul urmator, prea grabiti inspre... ?...
    Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vreau să mă gândesc la destinația spre care ne grăbim,că-mi vine să urlu.Prefer să respir tinerețea asta din jurul nostru și mă amăgesc că , prin ele, vom trăi mai mult,mai plin,mai...cine știe.
      Te îmbrățisez!

      Ștergere