duminică, 5 mai 2013

Telegrame pentru mammare, de sărbătorile pascale: Află despre noi că suntem bine,a ieșit ciorba, pasca-i bună, noroc cu brânza,Paște fericit!

Disclaimer: Acest post este unul de plângere de milă proprie, ceva laudă de sine și câteva efuziuni amoroaso- poetice. Coerență n-avem azi, e la păscut cu mielul din oală, pe Elizee.

- După niște zile, nici nu mai știu câte, de făcut neuronii milieu muncind până hăt în noapte, pregătirile au început  cu o mică criză de nervi, de vreau acasă la mama mea, eu mă fac fermier, plec în lume, nu mai pot,pa.

- Trăiască hazbandul cel degrabă târguitor, a cartografiat toate piețele și supermarketurile urbei, numai să nu-și ia castane în loc de ciorbă de behehe, și a cules numai bun și eco-mumu. Nefasta fiind legată în lanțuri de mătase au bureau, l-a alergat ca pe hoții de cai, ori de câte ori iși mai amintea de un ingredient din papirusul deja pregătit. A alergat, mititelul, ave soților cumpărăcioși și cu negustorii bătăioși, așa rămânem noi niște doamne. Păi ce mielul meu!

- Sâmbătă picai din pat direct în oale, și dă-i tranșat viteză și rugat la toți sfinții să nu încurc oala de ciorbă cu umplutura prăjiturii, de-am sacrificat doo dejte Hannibal style, numai numai o ieși ambrozia de behehe. Și-o ieșit.Hazbăndu zice-i că-i esență de miel, să-i fie de bine, eu funcționez,zilele astea, cu o dietă pe bază de bagheta, gouda, roșii și ouă.Și pască. Și cartofi. Și cam atât. Nu behehe, că-i bleah.

- Și iar m-am supărat, cu toate vorbele din dicționar, și am plâns și m-am necăjit, de șoapte ce zboară în juru-mi, numai vorbe cu duh și blândețe n-au fost, și a durut. Noroc că a venit ploaia, să spele vorbele șoptite și relele gândite, hai,măi fată, să dormi nițel și să uiți de ce nu-i bine.

- Și-am visat copiii altora, și-o pajiște, și hazbăndul care m-a lăsat să rup tradiția și a mers la biserică după lumină, să-mi fie cald când m-oi trezi din durere de trup, de suflet și de minte. Sufletu-i vesel, că cine trebe este, dejtul pulsează,înseamnă că-i viu, mintea o uita și-o ierta și ea. Că-i deșteaptă.

- Și mai află mammare, că am făcut o pască blondă și-una brună. P-aia brună am păstrat-o, cum păstrai mata arsurile de la cozonac, că cică-ți plac. Și-o fo bună, slavă cerului, azi e totul bine și mielul ăla nu mai pute așa de tare. Dar află,mammare, că io tot cartofi mănânc. Sunt o țărancă, tu ești de vină. Ai mis iu.


A,Da. Și Paște fericit, dragilor,uerevăr iu ar!

Hristos a înviat!

Mamaie e în suflet, vie și ea.









3 comentarii:

  1. Uufff....parca citesc La Medeleni, Olguto! Christos a inviat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Roxana Brown sunt, am dat-o anonima :-) Te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevarat a Inviat!!!
    Sarbatori luminate!

    Te pup,Orsi

    RăspundețiȘtergere