joi, 4 iulie 2013

Libertatea capacului de WC

În adevărat spirit feminist, ca o luptătoare pentru egalitatea între sexe ce mă consider (vezi să nu, că daca pot să-l pun pe el să omoare gândaci, de ce n-aș face-o? :D ), doresc a vă prezenta astăzi o noua dilemă existențială. Care dilemă, existențială fiind ea, m-a pălit aseară, pe când îmi exercitam talentele de nevastă perfectă, băgându-i lui Mihai dejtu în urechi să văd dacă doarme.


Eh, și în timp ce eram, de bună seamă, desăvârșită și minunată, cu grijă față de somnul lui (că doar de-aia l-am controlat, să nu cumva să-l deranjez), am realizat că noi, femeile, suntem nițel scrofoline când vine vorba de problema capacului de WC.

Cu alte cuvinte, de unde și până unde , băi domle, sunt dumnealor, masculii, obligați să lase capacul, ca să nu dăm noi cu poponeața de porțelanul rece?


Adică, dacă pe noi ne enervează să găsim capacul ridicat, pe ei de ce nu i-ar enerva să-l găsească lăsat? De când nevoia de pișu femeiească prevalează limitările tehnice tipic masculine, ai?

Păi dacă tu , dragă zână delicată, cu popoul fin și alergic la porțelan, pretinzi, iată, egalitatea urinară și aștepți să găsești capacul lăsat, poate dai dovadă și de puțin respect și încurajezi diversitatea, având grijă să ridici capacul, după ce ai folosit olița. Că așa e frumos față de el, iar tu ești o delicată, deci hai să nu-ți stricăm firma.





Sau poți să te lași de melodrame conjugale și să accepți că așa cum el e capabil să-și ridice capacul, și tu poți să faci o ușoară mișcare de flexare a falangelor și să cobori nenorocitul ăla de capac, a?

Să proclamăm, dară, libertatea capacului de WC! Bărbați din toată lumea, răsculați-vă și lăsați capacul ăla ridicat! Aveți tot dreptul la un pipi din picioare, ahu ahu ahu!


Erată: Ca să nu existe confuzii, ne referim, iată, la colacul de wc, nu la capac. Dacă am fi făcut experimente de teleportare a urinei prin capacul de wc, nu am mai fi aici astăzi, ci ne-am prăji, ca niște clătite, undeva pe o plajă exotică. Am încheiat comunicatul.

27 de comentarii:

  1. Nebuneala! :)))
    Eu am doi barbati in casa, mi-a intrat in reflex miscarea de flexare a falangelor :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi se par ei fiță să-i faci scandal pentru că nu a lăsat capacul jos. În altă ordine de idei, la noi s-a rezolvat problema foarte simplu - când ne-am luat apartament, am căutat cu două băi. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. mai, I say math is always right. deci prin urmare, avem 2 indivizi, fiecare foloseste wc-ul pt cate 2 activitati. 2x2=4. din care 3 se oficiaza cu capacul jos, si doar una cu capacul ridicat. 3>1. q.e.d:)))evident, problema se schimba cand sunt mai mult de 2 indivizi:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))) Apreciez logica, zau! Hai sa zicem ca gradul de uzura si frecventa tehnicii utilizate dicteaza si regula:)))

      Ștergere
  4. tu leit! ai mei sunt dresati si vreau sa ii pastrez asa :))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Never was o problem!! :))) Adica, mai citeam si eu despre cat de ofuscate sunt doamnele posesoare de "nesimtiti" care-l uita ridicat, dar...nu ma simteam defel nerespectata :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Same here! Nici nu-l consider un cine stie ce gest de galanterie,mvai, mi-a lasat capacul la wc. As aprecia, in schimb, daca mi-ar lasa cardul lui:D

      Ștergere
  6. Cred ca e vorba despre colac. sau ma rog, eu una fac pipi cu capacul ridicat, ca altfel curge pe jos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh, uite cine ține cont de obiectul în cauză. M-ai prins, e colac, nu capac.

      Ștergere
  7. Eu zic asa, si barbatii folosesc uneori toaleta cu capacul lasat. Ca doar n-or executa toate "operatiile" cu capacul ridicat!? Asa ca, daca facem o socoteala, e majoritar timpul cand toaleta sta cu capacul lasat, deci, da-i in pisici, ce mare branza sa ridice si ei un capac?

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, teoretic ai dreptate, practic insa daca el uita colacul ridicat si eu nu observ aterizez cu fundul in WC. Apoi, unde e scris ca e obligatoriu ca un barbat sa faca pipi din picioare? Din cate stiu eu, el poate alege. Daca prefera din picioare, nici o problema, dar nu ar fi normal sa nu tb eu, cea fara alegere, sa cobor colacul? Sa luam un alt exemplu, sotul nu doarme confortabil decat pe partea dreapta a patului, eu in schimb pot sa dorm si pe dreapta si pe stanga fara probleme. Ar fi ok din partea mea sa ii cer sa doarma si pe partea stanga doar pentru ca asta ar fi o impartire corecta? El nu are de ales, eu am, corect insa este sa impartim in mod egal zilele dormitului pe partea dreapta, nu? Pana la urma se reduce la nevoile fiecaruia, daca pt sotul tau e mai important sa aiba colacul sus decat e pt tine sa ai colacul jos atunci tu ai sa ridici si ai sa cobori colacul. In majoritatea cuplurilor insa situatia sta invers si e absolut ok, nu trebuie sa facem o tragedie din asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ai prins ideea textului, și anume că nu-i nici o tragedie, indiferent de cum alegi să împarți sarcinile domestice și drepturile maritale, în speță jumătatea de pat sau colacul de wc.
      Tocmai de-asta susțin că acele clișee de tip "de ce nu lasă bărbații colacul de wc" sunt niște prostii.

      Ștergere
  9. Ei, nervi inutili din partea tuturor! Și colacul și capacul trebuie lăsate după,înainte să tragi apa (motivele aici: http://bkcreative.hubpages.com/hub/The-Toilet-Lid-Must-Be-Put-Down-Heres-Why microbii și feng-shuiul mai ales :)), și atunci problema e rezolvată!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aoleu, da! da-i naiba de microbi! dar feng-shuiul!!!

      Ștergere
    2. Monica, absolut de acord! Cu igiena suntem prieteni buni, ui laicz it. Amu, prea putin conteaza cine lasa colacul,nu? :))) Te pup!

      Ștergere
    3. Doar n-o să lași capacul fără să lași colacul, nu? Noi am rezolvat problema (casa și densitatea populației ne ajută) cu băi separate. Pe urmă am trimis un link la un articol similar și am constatat că și „dincolo” capacul (așadar și colacul) sunt lăsate. Ce ți-e cu feng-shuiul ăsta!

      Ștergere
  10. nu pot sa nu observ ca unii dintre comentatorii tai au urina cam acida ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu prea obisnuiesc sa-mi las urma pe bloguri, dar simteam nevoia sa-ti spun ca mi-ai ridicat moralul. Ai un stil atat de minunat de a scrie, incat ies de pe blogul tau, de fiecare data, cu zambetul pe buze. :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ralu, inseamna ca avem ceva in comun, si eu te citesc in tacere,cu la fel de mult drag.
      Iti multumesc pentru cuvintele frumoase, Te imbratisez:*

      Ștergere
  12. Eu stiu pe cineva care si-a rugat prietenul sa faca si el ca fetitele. Si el dragut a acceptat. Nu e ca si cum ar fi fost obligat,da? Si nici nu dam nume,da? Si nici nu spunem ca am zis eu aici,da? Biiineee... :D

    Ana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca cineva,nu spunem cine, si-ar invita prietenul sa faca pipi stand,noi am felicita acea persoana (nu spunem pe cine).
      Gasirati voi o cale amiabila? gasirati! na,brava!

      Ștergere
  13. N-am inteles niciodata drama asta cu colacul. Vrei colacul ridicat? Il ridici. Il vrei lasat? Il lasi. Nici motivul "era capacul ridicat si n-am observat". Pai cum sa nu observi, navalesti in baie direct in vasul de wc? Nu cred ca am criticat (nici macar la nivel de "obervatie") pe cineva vreodata ca a ridicat colacul si l-a lasat asa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adri, mă bucur că suntem pe aceeași lungime de undă:9

      Ștergere
  14. si la mine tot pe motiv de fengshui (plus niste povesti despre copiii altora care s-au gasit sa spele diverse chestii de prin casa, in wc) sta capacul in permanenta lasat, asa ca n-avem discutii privitoare la colac.

    RăspundețiȘtergere