duminică, 27 ianuarie 2013

Calul de dar ar face bine sa mearga la dentist

Inca oscilez in privinta tonului pe care ar trebui sa-l abordez in postarea astea. Pe de-o parte,imi vine sa-mi scutur toti castanii de pe bulevardul ploiestean fix in crestetul capului, fie sa-mi plang de mila,socata si amarata ca dupa unul din acele momente in care nu stii ce te-a lovit si cat de tare te doare.

Sa incep cu inceputul. Acum doua saptamani povesteam despre vizita mea la un salon de coafura , castigata in urma unui concurs. Totul bine si frumos, minunat, aveam senzatia ca sunt intr-o bula de rasfat, parca prea mi se aranjasera toate,la inceput de an, si tabarasera toate zenurile pamantului pe capsorul meu proaspat frezat.

Am primit la postarea respectiva un comentariu in care eram invitata foarte calduros la un CENTRU DE WELLNESS , pentru un TRATAMENT FACIAL (!!!) gratuit , impreuna cu o prietena. Frumos , nu?
Am petrecut zece zile facand ping pong telefonic si pe email cu domnisoara ce-mi citea blogul de mult,pare-se, incercand sa stabilim o intalnire. Dupa o serie de emailuri in care sintagmele "centru wellness" si "tratament facial" mi-au topait prin creieri pana mai ca trepidam de nerabdare, a venit si ziua mareata.

Mi-am chemat prietena fix de la Ploiesti, pe viscolul vietii, pentru ca voiam sa-i fac o bucurie.Am aterizat intr-o cladire noua , de birouri (nimic suspect pana aici) , unde am dibuit foarte usor "centrul".
O usa pe care atarna foarte elegant o coala A4 pe care scria, simplu, "Centru Wellness".
M-am gandit ca o fi recent deschis, n-or fi avut oamenii timp sa-si comande un afis/poster/un baner colorat, ma rog.

Suntem invitate calduros intr-o incapere plina de mese si birouri,unde ni se spune ca trebuie sa asteptam si "restul doamnelor". In timp ce Alexandra deja ma tragea de maneca sa plecam, am decis , ca o tuta ce sunt, sa raman, sa vad ce si cum,poate ne conduc intr-o alta incapere, cu paturi,neoane si alte smacuri specific muieresti.

Aterizasem fix in miezul unei reuniuni Herbalife. Nu stiu ce a fost in capul meu, poate e bunul meu simt idiot, care ma face sa-mi respect angajamentele, insa ar fi trebuit sa rup usa din clipa in care am inteles ca fusesem mintita in cel mai jalnic mod. Nu era nici centru wellness, nici tratament facial, si nici urma de cosmeticiana zau ca n-am vazut, asta daca nu luam in calcul faptul ca ne-am priceput foarte bine sa ne dam cu smacurile respective pe fata, deci banuiesc ca ma pot reprofila si eu pe "tratamente faciale".


Pai nu. O masa plina cu tuburi si tubulete de crema, cateva farfurii de plastic (!!!!) intesate cu dischete demachiante, doua pachete de servetele umede no name si o gasca de femei ciudate. Nu ma leg de faptul ca ala numai mediu steril nu era, ca nici eu nu-mi tin dischetele demachiante expuse mediului, ca nu m-as demachia in veci cu servetele umede de uz general, insa mi s-a urcat sangele la cap cand am vazut bentitele de par ce ne erau puse la dispozitie, pentru a ne proteja pletele. Erau uzate, murdare, si lasate, si ele, aiurea, pe masa pe care zece femei isi sprijineau coatele si degetele plimbate care prin metrou, autobuz, sau mai stiu eu pe unde.

Daca Alexandra intrase deja intr-un vrie in care fiecar gest o amuza isteric, eu am asistat consternata la desfasurarea de forte verzi. Un tanar balbait caruia ii tremura tava cu "shakecuaromadebiscuitisifrisca" in mana mai ca topaia pe-acolo de bucurie ca scapase de zece kile (poza dinainte n-avea, ha!) , o pustoaica cu un zambet de reclama la pasta de dinti ne-a povestit, haios agramat si frizand usor isteria (din aia de secol 19,stiti voi cum se trata), ca,  inainte de Herbalife, era ..aa...aaa "trista".Se voiau a fi, probabil, povestile de succes menite sa ne faca sa dam varza din gradina pe shake-urile miraculoase.

Asta in timp ce, bineinteles, tu stateai cu masca pe moaca, miraculoasa masca in urma aplicarii careia toti erau invitati sa observe cu stupoare cum mi s-a ridicat mie juma de fata, aia "tratata", si cum ochiul meu e mai sus si mai mare (helaaau, ochiul meu e mare si sus de cand l-a facut mamica mea, senc iu veri maci!) si, vai minune, sa vedeti ce diferenta maine dimineata, ca "tratamentul" continua sa-si faca efectul. Sigur ca da.

Asta ar fi o poveste tragi-comica, ba sunt convinsa ca v-as provoca valuri de ras, isterie in ogoare, etc, daca n-as fi atat de indignata incat sa-mi vina sa vars, in loc sa rad.

Am fost mintita, prin omitere si prin reinterpretare a unor termeni care, altfel, au niste intelesuri medicale foarte clar definite.
Nu m-a interesat niciodata ce face compania care ti-a schimbat tie viata si nici nu m-ar fi interesat, daca nu v-ati fi gandit voi sa va bateti joc de oameni astfel.
Sunteti liberi sa o vindeti si pe bunica lui Avram Iancu ambalata frumos, I DON'T CARE, dar aveti decenta sa o faceti public, transparent. Sau va imaginati ca , odata ajunsa acolo, magia herbalife avea sa fie atat de puternica incat articolul asta ar fi fost unul lacrimogen, revelator?

N-are sens sa-mi expun aici parerea despre produsele si filosofiile voastre, lumea este un loc liber, si fiecare poate face ce vrea, insa faptul ca recurgeti la astfel de metode, ca mintiti oamenii pentru a-i convinge sa va calce pragul, imi confirma ca aveti lucruri de ascuns. Ca sunteti constienti de faptul ca oamenii fug de voi si ca pentru a va putea mentine minunata piramida trebuie sa recurgeti la tertipuri, la tehnica "piciorului in usa".

Iar cand piciorul vostru aterizeaza fix in usa mea, nasol. Ne suparam.

Asa ca fac o declaratie publica aici, ca sa nu existe neintelegeri:

Sunt deschisa la orice, dupa cum s-a vazut pana acum. Ajut prieteni si necunoscuti sa-si promoveze afacerile si ideile, cat timp eu simt ca ceea ce fac acei oameni  este in ton cu principiile mele, si n-am cerut niciodata bani pentru asta. N-am facut nici macar un cent de pe urma acestui blog, n-am primit nici macar un ac, cu nota promotionala.
Sunt deschisa dialogului, raspund tuturor mailurilor si am mereu decenta de a scrie review-uri oneste pentru produsele si serviciile care-mi sunt OFERITE, insa imi rezerv si mi-am rezervat intotdeauna dreptul de a ALEGE unde merg, cu cine interactionez, despre ce scriu si mai ales ce scriu.

Asadar, nu va obositi sa ma luati cu tehnici din astea de psihologie inversa, facand pe mama atotstiutoare cu mine, crezand ca ma dau pe brazda intr-un final,pentru ca o sa vedeti cu adevarat cum poate sa scrie "forfecutsa".

Draga Iulia,

Faptul ca nu ai avut decenta sa-mi spui despre ce este vorba ma face sa-mi doresc sa nu mai am de-a face cu tine in veci. Sper sa ai si tu decenta sa nu incerci sa ma contactezi, pentru ca nu agreez discursurile "selfexplanatory".

Atat.
In rest, feriti-va de magarus. Minte!






















17 comentarii:

  1. m-ai lasat fara cuvinte. personal n-am sa inteleg niciodata de ce anumite firme ar apela la astfel de tehnici. pentru ca uite, buba face poc. public. si cu share pe facebook. mda.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai, eu cred sincer ca ei se simt atat stapani pe minunatia lor incat nu intrevat un alt fel de feedback, decat pozitiv.Altfel nu pricep de ce te-ai expune.

      Ștergere
  2. :)))) Bai Moni, da' ce delay lung ai...Io una am trait furia asta fix pana mi-am pus geaca in cuier. Ca am priceput ce era acolo si ca nu era centru uelnes...dupa aia jur ca m-am distrat! A fost mult prea funny! Lasa ca pun io un post "pozitiv" despre secta Herbalaif :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahahha...mai Moni. De ce nu ai zis ca e vb de Herbalife? Ca iti povesteam eu ce si cum. Am avut si eu aceasta unica ocazie de a beneficia impreuna cu o prietena de centrul lor wellness:)))) Am aflat insa din timp ce inseamna la ei asta si nu m-am dus dar m-am amuzat cumplit. secta Herbalife :)))) mor de ras! :))

      Ștergere
    2. Pai n-am stiut,bre,ca-i Herbalife,ca nu ma mai duceam,na! Uite de-asta e bine sa mai si scrie lumea despre asta, sa nu pateasca si altii ca mine.

      Ștergere
  3. GOD. Nu imi vine sa cred ce jalnici sunt si cum pierd vremea oamenilor degeaba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact! ma simt de parca as fi fost jefuita ziua in amiaza mare.Which I was, pentru ca timpul meu este pretios.

      Ștergere
  4. been there, done that!! pe mine m-au tepuit acum ceva vreme...cand e o zi mai calduroasa ii vezi cum ies la agatat prin centru. chiar si acum pe timpul iernii ele sunt imbracate doar in costumase, cu fustite, cu sacouri...doar, doar sa mai prosteasca ceva oameni ca ele sunt mai sanatoase ca ei si nu simt frigul!! e o strategie si asta...ce sa zic! ideea e ca in toata chestia asta castigurile sunt pe baza de comision si de asta se minte atat!! sa te atraga, sa te incante, sa te prosteasca in fel si chip doar ca sa le cumperi produsele...

    RăspundețiȘtergere
  5. Incredibil! Probabil ca nu se vor opri aici, vor mai trece si altii prin asa ceva, par a fi din aia care intra pe geam daca i-ai dat afara pe usa.

    RăspundețiȘtergere
  6. vad ca au aceeasi metoda de a-si aduce oameni la prezentari. Nici eu nu am plecat, era un gest radical dar nu am acceptat nici zemurile si nici cremele. oricum, orice masca are efect doar dupa ce tenul e curatat temeinic...chestie de pori dilatati care sa absoarba substantele.....
    ce m-a uimit atunci a fost cate femei accepta si mai ales cumpara, sunt convinse de efectele miraculoase descrise....

    RăspundețiȘtergere
  7. Se agăţase şi de mine un herbalaifist de-ăsta. Nu-ţi povestesc cât de greu am scăpat de el. Omul nu pricepea şi gata. I-am zis că nu mă interesează produsele lor şi că, fiind medic, cam ştiu unele chestii legate de dietă. El nu, că a aflat el nişte chestii care nu-s de uz public încă. Abia după vreun an de lipsă de răspuns la mesajele lui a priceput că-i cazul să mă lase în plata domnului.

    RăspundețiȘtergere
  8. :))))))))))))))))))))) ce mi-as fi dorit sa va vad fetele in timpul prezentarii!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Haha! Am fost si eu la Centrul Welness dar la mine nu era cu tratamente faciale ci cu evaluarea starii de sanatate cu un aparat care "vedea" inclusiv grasimea de pe organele interne si iti indica varsta biologica a organismului. Problema domnisoarei care m-a preluat a fost ca evaluarea mea a iesit foarte bine - nu tu grasime pe organele interne, varsta biologica mai mica cu cinci ani etc. Eu am stat acolo mai mult de o ora ca nu aveam ce face altceva si m-am amuzat vazand cum incearca sa-mi gaseasca o problema care sa ma determine sa cumpar niste prafuri. Nu le-am luat ca nu a stiut sa-mi explice anumite ingrediente pe care le contineau aceste prafuri :). Oricum, sustin ce a spus cineva mai sus. Sunt ca o secta....Trist ca oameni mai putin informati le cad in plasa

    RăspundețiȘtergere
  10. Bai, chiar sunt peste tot astia, n-as fi crezut!!! Poate sa fie si miracolul pamantului, ce au ei acolo, daca merg pe astfel de abordari, isi taie singuri craca.
    Na ca am si eu una de povestit :)
    O vecina m-a anuntat foarte vesela, pe toamna, ca dupa ce a asistat la o prezentare dinasta (plus "cantarit" si cumparat diverse prafuri), m-a nominalizat pe mine, la rubrica cu "recomandati-ne un prieten care s-ar bucura sa beneficieze de tratamentele noastre", si ca or sa ma sune, si sa ma duc, ca-i misto, te analizeaza pe toate partile.
    Am mustacit discret si am schimbat subiectul. Tipa e farmacista!!!
    Peste vreo doua sapt m-au sunat, si uitasem de episod. Dupa ce am iesit din ceata (ca m-au aburit cu wellnes, iar eu nu pricepeam cine sunt, plus ca au numit-o pe vecina cu numele din buletin, iar eu nu sunt obisnuita, deci nu prea stiam despre cine este vorba), am multumit frumos si am spus ca am suficiente notiuni despre nutritie, si nu am nevoie de consiliere, cu teoria stau bine, practica ma omoara, iar la asta nu au cu ce ma ajuta. A fost un pic de pauza in tel, apoi a mai incercat niste abrdari, pe care le-am taiat scurt, si cand nu am mai rezistat, le-am spus ca nu doresc sa le mai consum timpul, si buna ziua! :)
    Imi pare tare rau de voi doua! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce va mai place sa exagerati aici, nu stiu daca la sephora de exemplu...vreodata v-ar rasfata cineva cu 5-7 produse sa vedeti exact cum actioneaza pe ten...sau la farmacie.
    Eu am fost si nu am mai facut atatea ifose. Chiar a fost interesant.

    RăspundețiȘtergere
  12. este o secta, care cauta adepti noi, iar idioti la care sa se spele creierul sunt in toate tarile. daca o sa cautati un pic pe net despre ei o sa vedeti ca sunt si niste mafioti internationali

    RăspundețiȘtergere