sâmbătă, 23 februarie 2013

Corn Chowder cu spanac si bacon crocant


Pândesc supa asta de multa vreme, de când m-a lovit mania Pinterest-ului cel dătător de pofte și călduri pe șira spinării.
Planetele ni s-au aliniat astăzi, când hazbandul a optat pentru eternul curry de pui, lăsându-ma pe mine în voia cărților de bucate, să-mi fac ce mi-o gâdila burticănelul mai abitir.
După ce am verificat vreo șaizeci de surse (reminiscențe tocilărești) , am ajuns la concluzia că baza pentru Corn Chowder sunt cartofii si porumbul, doh, cu eventualele variațiuni pe temă și resurse, după pofta și putința omului.
A ieșit o supă cremă cu ștaif, dulce,aromată și sățioasa, ideală pentru zilele în care ți-e silă să și mesteci sau când te trezești cu prietenii pe cap și n-ai ce pune pe masă în douăj' de minute.

Dar destul cu poezia, să trecem la aparate:

Corn Chowder cu spanac și bacon crocant
pentru 4 persoane (sau pentru mine și numai pentru mine,bwahaha)

- 500gr cartofi
- 300gr de porumb din conservă sau boabele de la 4 știuleți de porumb (veni-mi-ar vara)
- 100gr bacon/pancetta/costiță afumată
- 4 căței de usturoi, feliați
- o ceapă albă medie, tocată mărunt
- o tijă de apio
- 1 1/2 l supă de pui/legume sau apă
- două linguri de smântână grasă
- 50gr unt
- 200 gr spanac/kale/salată
- două frunze de dafin
- sare, piper, cimbru uscat
Optional : chili, sos worcestershire sau orice alt tip de sos picant preferați



Rumeniți baconul feliat foarte subtire în untul topit, până când devine crocant. Dați-l deoparte, să se scurgă pe un șervet,cât continuați pregătirea supei. Inăbușiți ceapa, tija de apio tocată mărunt si usturoiul în untul în care ați prăjit baconul, adăugați cartofii tăiați cubulețe, supa, foile de dafin si jumătate de linguriță de cimbru uscat. Fiebeți la foc mic, până cand cartofii sunt pătrunși, dar încă fermi (aproximativ 20 min). Adaugati porumbul dulce si lasați să mai fiarbă inca 15 minute, cât se împrietenesc toate-n oala.

Separați o treime din supă într-un vas și pasați restul , împreună cu smântâna. Adaugați crema rezultată peste supa rezervată anterior si aduceți-o din nou la punctul de fierbere, adaugând și spanacul. Dacă folosiți spanac congelat, nu va avea nevoie de mai mult de 10 minute pentru a fi gata, iar cel proaspăt are nevoie de maxim cinci minuțele, cât să se înmoaie.

Asezonați cu sare, piper si chili si serviți cu câteva fâșiuțe de bacon crocant.
Like such:



Supo-ciorbo-crema asta este extrem de potrivită pentru zile frumoase ca cea de azi, cand ai vrea să-ți coși plapuma de suflet. Este cremoasă și crocanta, totodata, de la boabele de porumb, dulceagă și ușor afumată, o adevarată bombă calorică ridicată la rang de papa bun.

O recomand pufos!

5 comentarii:

  1. Vad ca v-ati dat pe alb-galbui-cremos, dumneata si madam, cealalta ploiesteanca :)
    Fi-v-ar sa va fie, zilele insorite si bucatariile impodobite, de starnitoare de pofte ! :D
    Inca visez gogosile alea :((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Te astept la gogosi , doamna, cand mai vii in Bucuresti!
      Te pup!

      Ștergere
  2. cred ca s-a strecurat o greseala-29 feb 2013???sigur nu e alta zi di feb,poate 23?zic si eu nu dau cu paru'...in rest supa asta arata demential!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hait? unde 29? Data e setata automat de blogger, daca te referi la cea de sus si scrie 23,fontul e mai ciudatel.
      Multumesc pentru compliment!

      Ștergere
  3. acu' am vazut si eu mai bine:))))cred ca am nevoie de ochelari!!dar pana la urma mancarea e cea mai importanta nu data zilei.sanatate numai bine!

    RăspundețiȘtergere