joi, 13 mai 2010

Indemniza-m-as indemniza, dar n-are cine imi da!

Ba baieti, eu stiu ca stati cam prost cu inteligenta, dar chiar asa, sa ne jucam de-a retardu' sub nivelul marii, nu e frumos! S-au tampit toti? Aaaaaloooo! De ce impozitu' sufletului platim PESTE 600 de ron lunar la stat? aa? de ce facui scoli si facultati si specializari, cand puteam bine mersi sa ma fac pitipoanca vanzatoare la buticu din colt, sa imprastii coji de seminte in cele patru zari si sa torn 5-6 copchii semi-analfabeti? Aaaa...si sa fac rata la CAR ca sa-mi cante Nelu talent la nunta?
ai? am facut un calcul simplu. Mai am fix 40 de ani de muncit (daca oi trai atat) = 480 de luni , din care 48 de luni (sa zicem) as sta pe tusa sa-mi vad de cei doi copii pe care o sa-i fac (in teorie). Le mai raman lor taman 432 de luni, sa se spele cu ele pe cap, sa-si faca vile si concedii si cariere la neamuri, noi sa fim sanatosi.

Si atunci, stau eu si ma gandesc! De ce obiectul calului facurati, tata, atatea scoli daca nu sunteti capabili sa gestionati un buget alimentat constant si mereu in crestere (direct proportional schimbarile de taxe) ? De ce nu dezgropati economia subterana, ca doar ati "investit" atat in ea?

Baietii astia veseli, care se uita la pornache in plen, sunt , oare, constienti, ca aceasta indemnizatie si acest concediu de ingrijire a copilului sunt niste drepturi comune femeilor si barbatilor? Oare stiu ca au trecut de mult vremurile cand femeia statea sa impleteasca sarmale si sa legene puradei, iar masculu' "aducea banii in casa"? Vorbim despre un drept constitutional, al tuturor platitorilor de taxe, barbati si femei, asa ca sa ne lase cu poeziile lor ca nu le ajung banii sa ne hraneasca noua copiii...caci pentru o medie de 1 copil/ familie, proportia suna cam asa : 48 de luni indemnizatie "retinuta" dintr-un total de 912 (nouasutedoissshpeeee!!!) luni pentru care platesc ambii parinti.

Asa ca maine dau o fuga prin ograda lor sa le las un ciubuc, 10 bani, ca ie multi si amarati si n-are domle de unde. Iar domnului presedinte ii urez un calduros "Marsh ma"


P.s.: scuzati limbajul ;;)

4 comentarii: