vineri, 3 februarie 2012

Troiene-mi sunt anii grei

A venit nametu', oameni buni, iar eu am incremenit di tat! Las' ca mi-e rusine sa spun cate perechi de strampi port io pe sub ginshii de corporatista fancy, dar a murit si neuronu'.

Most of the day, am o mutra de gaina hipnotizata, privesc in gol, dincolo de fereastra, si oftez. Ca-i frumos Herastraul nins, dar nu privit de pe partea gresita a ferestrei. Ca-i frumoasa si zapada, fir-ar, dar nu asta bacoviana de la capitala. Si viseeeez...Si ma scuz ca-s ursuza si cocosata, spunand ca zapada-i pentru copii.

Dar ce-ar merge un concediu din ala pana hat in vara, undeva la munte, cu o oarecare cafea sub bot, si un oarecare pled tras peste chicere, si numitul sot, intru eterna cuibarire(pupa-te-as!).

Ah, am imbatranit! Acum fro 10 ani faceam naveta de la Ploiesti, cu trenul, in Ajunul Craciunului, sa vin la munca. Ma cotopeneam prin nameti nu de trebuinta, ci de putinta, aveam atata in mine ca eram in stare sa deszapezesc juma' de oras. Acu' mi-e sila si sa dau cu manusa dupa fulgii ce-mi intra-n ochi. Mi se aburesc ochelarii si mi-e lene sa-i sterg. Asa ca merg ca babeta, sontac sontac, ma tin de toate gardurile, si-mi blestem oasele ramolite.

Ah, veni-mi-ar vara, sa ma dezmortesc. Si-apoi om vorbi de calduri si bufeuri, caci , of , maica, greu e si vara, asud si nu mai pot.

Deci, idei de activitati indoor, pana nu intra neuronu' in greva? :D

A, da, si-o dedicatie. Fara numar, ofcors, cum altfel?

14 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. ah, da:D sezonul 8, cum puteam sa uit!
      Multumesc pentru reminder, Ada!

      Ștergere
  2. Ce faina-i dedicatia.
    Astia de la ManuChao iti plac? Eu i-as asculta la infinit.
    http://www.youtube.com/watch?v=mzgjiPBCsss
    Sa aveti un weekend fain!

    Cand te citesc imi aduc aminte de vremurile cand n-aveam pruncii. :D
    Me gustas tu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi plac mult cei de la Manu Chao, sunt pe i-pod, in playlistul meu zilnic, de ascultat in drum spre munca. Cred ca si tu si eu cautam muzicile alea un pic vii, un pic melancolice, un pic..alfel:)

      Ma bucur ca te bucura scrierile mele.On the other hand, cand te citesc eu pe tine, mi se face dor de viitor, ala in care eu o sa am prunci:P so it's a win win situation:P
      me gustas tu tambien:*

      Ștergere
  3. eu sunt sigura ca o sa ai tone de inspiratie in bucatarie asa ca nu te bat la cap cu propuneri. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draguta de tine, da-i inainte cu propunerile, ca-ntotdeauna sunt bune, ma mai scot din rutina:)
      Te pup tare (dar mai tare pe Maria si Vladi:P)

      Ștergere
  4. indoor, dar nu de tot! ;) Nu e sfarsitul lumii! Iti zic de ce am eu chef: un pub .. mi-e dor de unul cu fotolii din piele stil englezesc, in care sa fie cald si care sa serveasca ceva cald de ingurgitat; un film... musai GrandCinema pe scaune d'alea smechere care se lungesc ;) ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ah, ca bine zici! ar trebui sa facem ceva in privinta asta:D ce zici?

      Ștergere
  5. Buna seara, buna seara!

    Un blog foarte frumos, care m-a impresionat tare mult si l-am citit aproape de la cap la coada! Eu sunt noua in "lumea"asta a blogurilor si te-am adaugat in asa zisul "blogroll". Sper sa faci la fel, daca iti plac scriiturile mele.

    O seara superba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Seara buna, Amelia, si bine ai venit pe la noi:)
      oo, dar ai avut ceva rabdare cu blogul meu, sper sa nu te fi plictisit de pe la 2010 in spate:P
      bine ai venit in blogging si sa ne citim cu drag:)
      Monica

      Ștergere
  6. Peștișorul (recte, soțiorul meu) e un optimist incurabil. Azi dimineață, văzând că afară îs doar -8 grade, a ajuns la concluzia că gata, nu mai e mult, și vara-i pe noi! Așa că mai ai doar o țârușică de răbdare.

    RăspundețiȘtergere