marți, 24 ianuarie 2012

Beauty of the day

Inspirata de cadourile atat de frumoase primite de ziua mea (va multumesc!), am decis sa instaurez o noua categorie pe blog, destinata lucrurilor ce ne bucura noua zilele. Fie ca-s carti, retete, imagini, arta sau muzica, o sa incerc sa impartasesc cu voi ce ne pasioneaza pe noi si, bineinteles, asteptam sa ne spuneti si voi ce va place si va bucura:)


Incepem cu o carte care mi-a placut enorm, m-am indragostit iremediabil de Daphne du Maurier (cam tarziu, stiu!) dupa ce am descoperit, intamplator, The Loving Spirit, la un anticariat cipriot.

Este o poveste despre dragoste, despre dragostea fata de ce ar putea fi si fata de ceea ce este, despre legatura dintre mama si fiu, de peste timp, despre dragostea de mare, de aventura, despre vise:) V-o recomand din tot sufletul, daca vreti sa va rupeti de realitate si sa va bucurati de o poveste frumos scrisa. Cartea este disponibila in engleza si aici, if you're interested;) Eu mi-am comandat deja "I'll never be young again" si "Don't look back" si imi rod unghiile, in asteptarea lor.

La capitolul filme, astazi avem Amores Perros , un film argentinian despre dragostea de caine si dragostea fata de caine, ca doar fix asa se numeste - Dragoste de caini.

Nu mai stiu cum e tradus in romana, imi amintesc doar ca m-am enervat teribil, vazand cata lipsa de atentie la detalii si semnificatie colcaie printre traducatori.Trist, domle, trist. Filmul, adica. Trei povesti ce se intretes, urmand deja consacratul tipar al povestii in poveste.Mai multe nu va povestesc,va las sa-l descoperiti!E perfect pentru serile in doi, eu am bocit ca o magdalena, el mai avea putin si sarea prin televizor, sa se bata cu aia. Bun, recomandam:)

Si pentru ca am primit de ziua mea un sevalet si un set profi pentru pictura in acrilic, m-am vazut "nevoita" (ma rasfat, stiu) sa imi reimprospatez cunostintele de desen si pictura, tehnici , etc. Asa am descoperit-o pe Nicolle, de la Studio Margot si ale ei "inimi curgatoare". Nu stiu altii ce cred, dar eu iubesc, IUBESC!!! pictura asta:

sursa

Pentru cei indragostiti de desen si pictura, si chiar pentru cei cu copii in faza acuarelelor, Nicolle a creat si o serie de workshop-uri- ateliere virtuale, in care ne arata cum sa pictam cei mai frumosi maci de pe pamant. Pe mine m-a inspirat si motivat sa reiau desenul, trecand peste teama ca nu am inspiratie sau ca "stric" hartia:)

And finally, in timp ce (desigur!) va plimbati printre desenele lui Nicolle si va descarcati filmul, ce-ar fi sa ascultam niscai muzichie portugheza?



Enjoy!

8 comentarii:

  1. Just be yourself, just make me smile, pentru ca de-aia te iubesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. oh, cum merge muzichia asta la postare! >:D< (trecem peste faptu ca sunt umflata toata in pene, da? ;)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. umfla-te, ma, umfla-te, ca ai di ce:D amu sa se umfle si Nicolle, zic!

      Ștergere
  3. eu sunt The Beauty of The Day??? woooow. truly happy&honored. really. nici nu stii cata bucurie simt de fiecare data cand cineva apreciaza picturile mele :) cand vii la studio? te astept ca si cand. si astept intalnirea de la Malagamba (mama in charge!) :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. yes you are:) te-am lasat la urma, ca o cireasa de pe cel mai frumos tort;)
      promit sa vin curand la studio, ca uite asa imi rod unghiutele de nerabdare:D si apoi sa vezi ce ne-om veseli si hihai cu domnia sa,Zazuza! vorba ta, sa ne malagambim,zic:P

      Ștergere
  4. Bravo tu!
    Ce prietene frumoase ai!
    Sa-ti traiasca si sa se-nmulteasca (nu intre ele :) )!

    RăspundețiȘtergere