luni, 9 aprilie 2012

Sa mancam , sa mancam, sa mancam! Cheesecake

Va amintiti cum cantau soriceii , cand pleca motanul Danila de acasa? Daca da, sunteti de-ai mei. Daca nu, sunteti inadmisibil de tineri! Ha!

Fara alte introduceri, va prezint le Cheesecake:


INGREDIENTE:

- 300 gr biscuiti digestivi sau populari
- 100 gr unt
- 600 gr crema de branza (Philadelphia, Almette, 365, etc)
- 100 gr smantana grasa
- 100 gr zahar tos
- 3 oua mari
- coaja unei lamai
- extract/esenta de vanilie sau orice alta aroma preferati
- 2 linguri de faina

- 100 gr de fructe de padure+100gr de zahar sau dulceata:)

PROCES TEHNOLOGIC:

Crusta

Untul topit se toarna peste biscuitii zdrobiti in prealabil si se rastoarna in tava unsa si tapetata, avand grija sa presati "aluatul" de fundul si peretii tavii.
Dati tava la rece, timp de 20 minute.


Umplutura

Aici e simplu. Amestecati crema de branza, smantana, zaharul si ouale, pana obtineti o crema pufoasa si omogena, apoi adaugati coaja de lamaie, aromele si cele doua linguri de faina. Aveti grija sa incorporati bine faina, pentru a evita cocoloasele.

"Zama" rezultata se toarna peste crusta (please see below) si se da la cuptor , la foc mediu spre mic, timp de aproximativ 50-60 minute, in functie de cuptor.


Adica pana arata cam asa:

Gigea, right? ;;)


Va sugerez sa o lasati sa se raceasca in cuptor, cu usa inchisa, pentru a evita aparitia crapaturilor.Nu e nicio drama daca se crapa, ca o tencuiti cu dulceata, dar asa, pentru reputatia gospodinei, zic:P

Daca puteti (a se citi : daca nu v-o ia inainte un anumit sot, cu anumite pofte, ce atenteaza la o anumita prajitura, suficient spre deosebit de fierbinte), pastrati-o la frigider timp de cateva ore, sau chiar pana a doua zi. O puteti decora cu dulceata de zmeura/fructe de padure/etc, sau puteti face un sos rapid din fructe+zahar+apa, daca vreti. Nu vreti, nu faceti, simplu!

Et voila! Peisaj cu cizcheic!


A mea a iesit mai joasa pentru ca am copt-o intr-o tava de 28cm diametru. Daca vreti sa iasa mai inalta (ca la birt;;), fie mariti cantitatea , pentru o astfel de tava, fie o coaceti intr-o tava de 24cm diametru.

Pentru sugestii si reclamatii, stiti unde ma gasiti.

Bizoaie!

10 comentarii:

  1. Cu asta m-ai terminat. Sincer. Iti dai seama ca-s gravida pofticioasa si acum am lasat ca si melcul o dara de bale pe taste....
    Pupici, Nina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oleo, nu-i voie, nu-i voie! In regatul forfecesc gravidele sunt iubite si protejate.
      Iti fac si tie unul, vrei? Daca esti in Bucuresti, ne vedem dupa Paste si ti-l aduc personal:D

      Ștergere
    2. Hai ca de dragul prajiturii ma mut si-n Bucuresti :))Pana atunci mananc virtual o bucatica din praji tau si iti multumesc pentru gandurile frumoase..
      PS gravida asta locuieste in Cluj (iti dai seama ca sotul meu va fi trimis de urgenta la cumparat de cheesecake :))

      Ștergere
    3. Valeu, departe! Las ca ne-om face drum pana la Cluj, candva:D
      Te imbratisez!

      Ștergere
  2. Doamneeeeeeeeee mor cand ma uit la prajitura asta!
    Sambata nu stiu ce sa fac mai intai! P-asta, pasca, cozonac krantz! Nu pot sa fac atatea ca dam in diabet :))
    Tre' sa dau cu banu :D
    Ma omori Monicoooooooooooo. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))) Pai te pun eu sa le faci pe toate?
      Pastreaza cheesecake-ul pentru dupa Paste, si fa Pasca , ca-i bestiala!
      Io nu vleau sa omol pe nimeni!;;)

      Ștergere